Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Υπό προϋποθέσεις το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά τις 16 Μαρτίου

Μόσιαλος: Υπό προϋποθέσεις το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά τις 16 Μαρτίου
Nα υπάρχει τήρηση των μέτρων και επιτήρηση του αριθμού ατόμων που μπαίνουν στα καταστήματα, συνέστησε ο καθηγητής
Σχετικά Άρθρα

Το λιανεμπόριο με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει μετά τις 16 Μαρτίου, με την προϋπόθεση πως δεν πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική, εκτιμά ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE Ηλίας Μόσιαλος.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τήρηση των μέτρων και επιτήρηση του αριθμού ατόμων που μπαίνουν στα καταστήματα, με μέριμνα ώστε οι υπάλληλοι σε αυτά να φορούν ενισχυμένες μάσκες και όχι διπλές, είπε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Μετά τα σχολεία

Εκτίμησε ότι μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και εφόσον δεν υπάρξει έξαρση περιστατικών της νόσου, θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.
«Ίσως ύστερα από δέκα ημέρες», τόνισε ο κ. Μόσιαλος για το άνοιγμα σχολείων που θα ακολουθήσει αυτό του λιανεμπορίου.
«Η γνώμη μου είναι ότι εάν γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, εφόσον πάμε σε άνοιγμα της αγοράς, αυτοί να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους.
Εκεί βλέπουμε ότι γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά» είπε ο κ. Μόσιαλος.

Πιέζεται το σύστημα υγείας

Σύμφωνα με τον καθηγητή για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμα τουλάχιστον στην Αττική θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή μέτρων καθώς υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.
Ωστόσο μπορεί να γίνει άρση μέτρων σε περιοχές που δεν πιέζονται με την προϋπόθεση πως δε επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.
Αναφερόμενος στα εμβόλια και αποκάλυψε ότι επέλεξε να εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca στέλνοντας έτσι μήνυμα στους πολίτες για να τους ενθαρρύνει να το κάνουν.
Τόνισε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, καθώς προφυλάσσει απόλυτα όσους είναι άνω των 55 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης