Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Στο 0,36% οι χαμένες δόσεις εμβολίων στην Ελλάδα- Πώς δρα ο μηχανισμός αναπλήρωσης Π

Θεμιστοκλέους: Στο 0,36% οι χαμένες δόσεις εμβολίων στην Ελλάδα- Πώς δρα ο μηχανισμός αναπλήρωσης   Π
«Κάθε δόση είναι πολύτιμη, είναι δόση ζωής ή ένα μικρό βήμα προς την κανονικότητα, προς την ελευθερία» είπε.

Για το υπουργείο Υγείας το σύνθημα είναι καμία δόση εμβολιασμού χαμένη, τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους , Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, εξηγώντας κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην χώρα, πως στην Ελλάδα το ποσοστό χαμένων δόσεων εμβολίου είναι ελάχιστο.
Ο κος Θεμιστοκλέους είπε πως θέλει να αναφερθεί σε κάποια στοιχεία σε σχέση με τον μηχανισμό αναπλήρωσης που εφαρμόζεται.
«Κάθε δόση είναι πολύτιμη, είναι δόση ζωής ή ένα μικρό βήμα προς την κανονικότητα, προς την ελευθερία» δήλωσε.
Σύμφωνα με τον κο Θεμιστοκλέους μέχρι στιγμής το ποσοστό χαμένων δόσεων είναι πολύ μικρό, της τάξης του 0,36% στα εμβολιαστικά κέντρα ( είτε σε Κέντρα Υγείας είτε σε νοσοκομεία).
Και ως προς αυτό, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου κατατασσόμαστε στις πρώτες χώρες παγκοσμίως .
Χαμένες δόσεις, εξήγησε, μπορεί να προκύψουν από πολίτες που εν τέλει δεν προσέρχονται στο ραντεβού για εμβολιασμούς κι έτσι απογευματινές ώρες ο μηχανισμός αναπλήρωσης συνεπάγεται την κινητοποίηση- μέσω πλήθους τηλεφωνημάτων- σε ενδιαφερόμενους να εμβολιαστολυν για να τους κινητοποιήσει προκειμένου να μην υπάρξει καμία ανεκμετάλλευτη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης