Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Τα μέτρα αποδίδουν, αλλά αργούν – Όχι σε σκληρότερο lockdown

Εξαδάκτυλος: Τα μέτρα αποδίδουν, αλλά αργούν – Όχι σε σκληρότερο lockdown
Ανησυχία και για τη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως οι αριθμοί των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών φρενάρουν τα σχέδια για το άνοιγμα δραστηριοτήτων διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέροντας πως τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο, όπως συνέβη τις προηγούμενες φορές.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος είπε πως τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως ωστόσο, όπως είπε, τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη «αναστατώνουν» όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.
Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων.
«Πρέπει αυτό που ζητούμε να μπορεί και να γίνει» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να πρόκειται για το τελευταίο lockdown καθώς, όπως είπε, αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός.
Παράλληλα ο κ.Εξαδάκτυλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.
«Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης