Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανοίγουν εκτάκτως καταστήματα πώλησης θερμαντικών σωμάτων σε βόρεια και ανατολική Αττική

Ανοίγουν εκτάκτως καταστήματα πώλησης θερμαντικών σωμάτων σε βόρεια και ανατολική Αττική
Κατόπιν απόφασης της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
Σχετικά Άρθρα

Το έκτακτο άνοιγμα των καταστημάτων πώλησης θερμαντικών σωμάτων και του λιανικού εμπορίου σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών στη βόρεια και ανατολική Αττική ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, επικαλούμενη τις καιρικές συνθήκες προκειμένου να τα εφοδιαστούν οι πολίτες που τα έχουν ανάγκη.
Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, τα καταστήματα αυτά θα ανοίξουν σήμερα 19/2 και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 28/2.
Σκοπός είναι να μπορέσουν να προμηθευτούν τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί εξαιτίας των προβλημάτων που επέφερε η κακοκαιρία «Μήδεια» τις κατάλληλες συσκευές.

Η ανακοίνωση

Με ανακοίνωση του γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, από σήμερα έως και τις 28/02 θα μπορούν να λειτουργούν καταστήματα που πωλούν συσκευές θέρμανσης μη ηλεκτρικές και προϊόντα για ζέσταμα φαγητού καθώς και τα καταστήματα με ΚΑΔ λιανικού εμπορίου σιδηρικών και χρωμάτων.
Αναλυτικότερα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι λόγω των επιπτώσεων που επέφεραν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, τα οποία έπληξαν κυρίως τον Βόρειο και Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και την εξ αυτών ανάγκη να προμηθευτούν τα νοικοκυριά, κυρίως εξοπλισμό θέρμανσης, δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 10604/18-2-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ B 643), σύμφωνα με την οποία, επιτρέπεται από σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και έως και την 28η Φεβρουαρίου, η λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:
ΚΑΔ 47.52.45.06 → Λιανικό εμπόριο σωμάτων καλοριφέρ για κεντρική θέρμανση, που δεν θερμαίνονται ηλεκτρικά, από σίδηρο ή χάλυβα.
ΚΑΔ 47.59.58.16 → Λιανικό εμπόριο θερμαντήρων αέρα ή διανεμητών θερμού αέρα π.δ.κ.α. από σίδηρο ή χάλυβα, μη ηλεκτρικών.
ΚΑΔ 47.59.58.22 → Λιανικό εμπόριο μερών θερμαστρών, κουζινών, συσκευών για το ζέσταμα φαγητών και παρόμοιων μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.
Σημειώνεται ότι η λειτουργία των ανωτέρω επιχειρήσεων γίνεται με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, ήτοι οι μεν επιχειρήσεις να τηρούν την αναλογία ενός ατόμου για κάθε 25 τμ,, οι δε πολίτες να αποστέλλουν τον Κωδικό 2 ή να συμπληρώνουν έντυπη βεβαίωση και να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μάσκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης