Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αβάσιμη η μαρτυρία ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Αβάσιμη η μαρτυρία ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους
Το αεροσκάφος είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 31 Ιανουαρίου
Σχετικά Άρθρα

(upd) Αβάσιμη αποδείχθηκε τελικά η μαρτυρία κυνηγού νωρίτερα σήμερα το πρωί ότι εντόπισε στην περιοχή του Δίκορφου τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ την περασμένη Κυριακή 31 Ιανουαρίου.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών, οι οποίες όμως φτάνοντας στο σημείο διαπίστωσαν πως ήταν λάθος οι πληροφορίες.
Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται.
Σημειώνεται πως το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου.
Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από την πόλη των Ιωαννίνων.
Το διθέσιο αεροσκάφος ανήκε στη σχολή εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων Egnatia Aviation.
Χειριστής του ήταν ο 32χρονος εκπαιδευόμενος από το Ιράκ, Αμάρ Ιμπραχήμ.
Ήταν ένας από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου 2020.

Η πτήση

Η αποστολή του ήταν να απογειωθεί από τον κρατικό αερολιμένα Φίλιππος της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί και στη συνέχεια να προσεγγίσει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, όπου θα εκτελούσε άσκηση touch and go.
Ωστόσο, υπό άγνωστες αιτίες, το αεροσκάφος κατέπεσε, εκπέμποντας σήμα για τελευταία φορά σήμα στις 12:28 της Κυριακής στην περιοχή του ανατολικού Ζαγορίου, κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες.
Στις έρευνες, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολες λόγω της χαμηλής νέφωσης και της γεωγραφίας της περιοχής, συμμετείχαν εκτός από δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ, Ιρακινοί σπουδαστές της ιδιωτικής σχολής εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης, καθώς και εθελοντές, ενώ Super Puma πραγματοποιούσε νυχτερινές πτήσεις, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης