Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρόδος: Πήγαινε να υποβάλει μήνυση αλλά πλήρωσε πρόστιμο 300 ευρώ γιατί δεν έστειλε sms

Ρόδος: Πήγαινε να υποβάλει μήνυση αλλά πλήρωσε πρόστιμο 300 ευρώ γιατί δεν έστειλε sms
Η καταγγέλλουσα προφανώς πάνω στη σύγχυσή της δεν έστειλε το απαραίτητο sms μετακίνησης στο 13033 και ως αποτέλεσμα της βεβαιώθηκε παράβαση με πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.
Σχετικά Άρθρα

Μια ακόμη «ιδιαίτερη» ιστορία σημειώνεται με τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους πολίτες λόγω των μέτρων για περιορισμό έξαρσης της πανδημίας.
Ο λόγος αυτή τη φορά για μια 45χρονη από τη Ρόδο η οποία πήγε σε αστυνομικό τμήμα του νησιού για να υποβάλει μήνυση μετά από καυγά με τη γειτόνισσά της.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη γυναίκα προφανώς πάνω στη σύγχυσή της δεν έστειλε το απαραίτητο sms μετακίνησης στο 13033 και ως αποτέλεσμα της βεβαιώθηκε παράβαση με πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Ο καυγάς με την γειτόνισσα 

Όλα ξεκίνησαν όταν τα προβλήματα γειτνίασης που αντιμετωπίζει εντάθηκαν με αποτέλεσμα ένα μεσημέρι να αναγκαστεί να καταφύγει στην αστυνομία, θεωρώντας πως υποβάλλοντας μήνυση κατά της γειτόνισσάς της θα μπορούσε να προστατευθεί.
Καθώς είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία, η 45χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της το οποίο βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από το σπίτι της.
Όταν η 45χρονη μπήκε μέσα εμφανώς αναστατωμένη εξήγησε στον αστυνομικό τι είχε συμβεί και τι ακριβώς ήθελε να κάνει, δηλαδή να υποβάλει μήνυση κατά της γειτόνισσάς της.
Τότε ο αστυνομικός την ρώτησε αν είχε στείλει SMS για αυτήν της τη μετακίνηση και η 45χρονη απάντησε αρνητικά αφού από την ταραχή της δεν θυμόταν καν αν είχε πάρει το κινητό της τηλέφωνο μαζί.
Ο ίδιος την πληροφόρησε πως είχε παραβεί τα μέτρα αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού και της βεβαίωσε παράβαση για περιορισμό κίνησης για την οποία θα έπρεπε να πληρώσει το ποσό των 300 ευρώ.
Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής μήνυσης αλλά και της … βεβαίωσης του προστίμου της, η 45χρονη επέστρεψε σπίτι της εμφανώς προβληματισμένη για τα όσα είχαν συμβεί.
Δύο ημέρες αργότερα η ίδια προσέφυγε στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας υποβάλλοντας ένσταση κατά της παράβασης που της είχε βεβαιωθεί και με μία μακροσκελέστατη και αναλυτική αναφορά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν είχε στείλει SMS.
Μάλιστα η 45χρονη κατέβαλε και 100 ευρώ για τη διαδικασία αυτή.
Παρόλα αυτά, η ένστασή της απορρίφθηκε και έτσι τώρα θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, αφού ακόμη και να θελήσει να προσφύγει σε δευτεροβάθμια επιτροπή από αυτήν που απέρριψε την ένσταση, θα χρειαστεί να καταβάλλει ποσό μεγαλύτερο από αυτό της παράβασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης