Κοινωνία

Μόσιαλος (LSE): Δεν μας ανησυχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη αλλά το βρετανικό στέλεχος

Μόσιαλος (LSE): Δεν μας ανησυχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη αλλά το βρετανικό στέλεχος
Πιο πολύ με ανησυχεί το βρετανικό στέλεχος - Αν γίνει διασπορά θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα, ανέφερε ο καθηγητής του LSE
Σχετικά Άρθρα
Παλεύουμε να ελέγξουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, επεσήμανε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχουμε περάσει στο τρίτο κύμα της πανδημίας, καθώς αυτό σημαίνει χιλιάδες κρούσματα και μεγάλη επιβάρυνση στις εντατικές.
Ο κ. Μόσιαλος εξήγησε ότι δεν ανησυχεί τους ειδικούς η μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής και πως υπάρχουν αποτελεσματικά εμβόλια, όπως της Pfizer και της Moderna, που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον ιό.
Σύμφωνα με τον καθηγητή του LSE «δεν μας ανησυχεί η μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής.
Υπάρχουν αποτελεσματικά εμβόλια, όπως της Pfizer και της Moderna, που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον ιό.
Οι εταιρείες αναπτύσσουν εναλλακτικά εμβόλια για το νέο στέλεχος, όμως θα απαιτηθούν δυο με τρεις μήνες ώστε να είμαστε έτοιμοι, και μετά βεβαίως τίθεται το ζήτημα της παραγωγής του εμβολίου».

Για την 3η δόση

Αναφορικά με τη συζήτηση περί τρίτης δόσης ο κ. Μόσιαλος διευκρίνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα πως «δεν θα αφορά στα υπάρχοντα εμβόλια αλλά στην παραλλαγή των εμβολίων.
Δεν είμαστε ακόμη εκεί».
«Πιο πολύ με ανησυχεί το βρετανικό στέλεχος.
Αν γίνει διασπορά θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η ελπίδα είναι να μην επικρατήσει το στέλεχος μέσα στον Φεβρουάριο και να φτάσουμε τον Μάρτιο, όπου οι δραστηριότητες θα γίνονται σε μεγαλύτερο βαθμό σε εξωτερικούς χώρους», συνέχισε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Εμβολιασμοί και lockdown

Όσον αφορά το εμβόλιο της Astra Zeneca τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε πως δεν δουλεύει».
Σχετικά με τη χώρα μας σημείωσε πως δεν έχει τα περιθώρια να καθυστερήσει και να μη κάνει το εμβόλιο».
Καταλήγοντας ο κ. Μόσιαλος είπε ότι «η λογική ακορντεόν είναι μια λογική στάση, αλλιώς θα φτάναμε σε ένα παρατεταμένο lockdown με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά και στην ψυχολογία των παιδιών.
Δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα συνεχόμενο lockdown».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης