Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σπυρόπουλος μετά τις καταγγελίες Μπότση - Λάμπρη: Λυπάμαι αν έκανα κάποιον να αισθανθεί άβολα

Σπυρόπουλος μετά τις καταγγελίες Μπότση - Λάμπρη: Λυπάμαι αν έκανα κάποιον να αισθανθεί άβολα

Η πρώτη αντίδραση του Κώστα Σπυρόπουλου μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Σχετικά Άρθρα

Η πρώτη αντίδραση του Κώστα Σπυρόπουλου μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση ήρθε με ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου του:
«Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο: "θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα".
Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα "θύματα" και αποστροφής προς το φερόμενο "θύτη".
Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της.
Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι' αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του.
Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών.
Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος».

Οι καταγγελίες

Νωρίτερα, με μία μακροσκελή ανάρτηση στα social media, η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά ανακοίνωσαν ότι υπήρξαν θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.
Αμέσως μετά, κάτω από τις αναρτήσεις των ηθοποιών με την καταγγελία, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Σμαράγδα Καρύδη πήραν θέση υπέρ των τριών γυναικών.
Στη συνέχεια, η ηθοποιός και συγγραφέας, Χριστίνα Σαμπανίκου, σχολίασε στην ανάρτηση της Τζένης Μπότση:
«Ευχαρίστως να συνυπογράψω καθώς είχα επίσης δυσάρεστη εμπειρία σε οντισιόν που βρέθηκα μόνη μου».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης