Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Βροχή» οι καταγγελίες στο θέατρο - Τρεις ηθοποιοί κατά του Κώστα Σπυρόπουλου για σεξουαλική παρενόχληση

«Βροχή» οι καταγγελίες στο θέατρο - Τρεις ηθοποιοί κατά του Κώστα Σπυρόπουλου για σεξουαλική παρενόχληση
Τρεις ηθοποιοί καταγγέλλουν τον Κώστα Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες περί κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου.
Μετά τη βροχή καταγγελιών κατά του Γιώργου Κιμούλη για λεκτική και σωματική βία. σήμερα, τρεις Ελληνίδες ηθοποιοί, καταγγέλλουν τον ηθοποιό Κώστα Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση.
Συγκεκριμένα, οι ηθοποιοί Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά ανακοίνωσαν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.
"Προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο", αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις ηθοποιοί.

Η ανακοίνωση για τον Κ. Σπυρόπουλο

Ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν την σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και τη σωματική ή λεκτική βία την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους, έναντι των θυμάτων τους, προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν.

Η αντίδραση του Κώστα Σπυρόπουλου μετά τις καταγγελίες 

Η πρώτη αντίδραση του Κώστα Σπυρόπουλου μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση ήρθε με ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου του:
«Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο: "θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα".
Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα "θύματα" και αποστροφής προς το φερόμενο "θύτη".
Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της.
Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι' αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του.
Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών.
Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος».

Οι καταγγελίες για τον Γ. Κιμούλη

Τον χορό των καταγγελιών κατά του Γιώργου Κιμούλη για ψυχολογική βία και ύβρεις, άνοιξε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα.
Ακολούθησαν αντίστοιχες καταγγελίες από τις Κατερίνα Γερονικολού, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Κατερίνα Παπουτσάκη και Φαίη Ξυλά.
Η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε ότι ο Γ. Κιμούλης την έβρισε και την κλώτσησε κατά τη διάρκεια παράστασης.
«Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλότσησε και είπε “ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι”», ανέφερε η ηθοποιός στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης