Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας: Εξετάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 το απόγευμα

Σύψας: Εξετάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 το απόγευμα
Κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας είπε ο κ.Σύψας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι εξετάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική να ισχύσει από τις 18:00 το απόγευμα διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο κ.Σύψας είπε ότι η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και συνεπώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα.
Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away.
Ο κ. Σύψας ανέφερε πως η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου για τις «κόκκινες» περιοχές, διευκρινίζοντας πως τα όποια μέτρα θα διαρκέσουν αρχικά για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα επανεξεταστούν.

Δεν έχουν ξεφύγει τα πράγματα

Σημείωσε, δε, πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι' αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα.
Όπως είπε, οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%.
«Κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας» είπε ο κ.Σύψας.
Αναφερόμενος στα σχολεία, τόνισε ότι τα γυμνάσια είναι «γκρίζα ζώνη» και πως υπάρχει ακόμη ερωτηματικό γι' αυτά, υποστηρίζοντας πως «επιδημιολογικα πιο επικίνδυνα είναι τα λύκεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης