Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θρίλερ με το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Θρίλερ με το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
Ο κ. Σπύρου δήλωσε ότι είναι απόλυτα σίγουρος πως ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από προπέλα αλιευτικού
Σχετικά Άρθρα
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, καθώς αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπλοκή αλιευτικού σκάφους που έκανε ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του πρώην υπουργού.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Σπύρου μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι ως αύριο (28/1) οι ανακριτικές αρχές θα έχουν καταλήξει για την ταυτότητα των χειριστών του αλιευτικού και το εν λόγω σκάφος.
Ο κ. Σπύρου ανέφερε ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που έχουν καταθέσει συγκεκριμένα γεγονότα, ενώ έχει «κλειδώσει» η ώρα του συμβάντος.
Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο πρώην υπουργός πήγε στο σκάφος του για να βγει για ψαροντούφεκο και συνάντησε ψαράδες που ήταν σε αλιευτικό και διαπληκτίστηκαν, με αφορμή την απαγόρευση που υπάρχει λόγω των μέτρων για την covid-19.
Μάλιστα -όπως έχουν καταθέσει οι μάρτυρες- έδειξαν επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον Σήφη Βαλυράκη και άρχισαν να κάνουν κύκλους γύρω από το φουσκωτό του με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα και το σκάφος του να συνεχίσει την πορεία του.
Επίσης, ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη ανέφερε ότι οι ψαράδες της περιοχής έχουν συγκεκριμένες ώρες και συνήθειες γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τις αρχές στην ταυτότητα τους.
Ο κ. Σπύρου δήλωσε ότι είναι απόλυτα σίγουρος πως ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από προπέλα αλιευτικού και σημείωσε ότι αναμένεται σήμερα να υπάρξει πόρισμα για το είδος και το μέγεθος της προπέλας.

30 σκάφη στο "μικροσκόπιο" των αρχών


Στην εν εξελίξει έρευνα για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη στην Εύβοια αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Mega ο πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκος Κοκκάλας.
Ο κ. Κοκκάλας έπειτα από σχετική ερώτηση για το αν στο συμβάν υπάρχει δεύτερο σκάφος, υποστήριξε πως «είναι μια ποινική προδικασία» για να πει στη συνέχεια πως «διέπεται από την αρχή της μυστικότητας».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας είπε επίσης πως «εξετάζονται όλα τα σενάρια από τις προανακριτικές αρχές».
«Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έχουμε πάρει, εξετάζουμε και το σενάριο να υπήρχε και δεύτερο σκάφος στο σημείο», υπογράμμισε και πρόσθεσε:
«Δεν έχει υπάρξει εντοπισμός συγκεκριμένου σκάφους.
Γίνεται αυτοψία στα σκάφη που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τα οποία είναι περίπου 30 επαγγελματικά σκάφη.
Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται καταθέσεις και το υλικό θα χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης