Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας: Εξαιρετικά επικίνδυνο να μείνει ανοιχτή η αγορά με αυτές τις εικόνες συνωστισμού

Σύψας: Εξαιρετικά επικίνδυνο να μείνει ανοιχτή η αγορά με αυτές τις εικόνες συνωστισμού
Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, η μετάλλαξη μεταδίδεται ταχύτατα είπε ο κ.Σύψας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά εφόσον συνεχιστούν οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις περισσότερες πόλεις της χώρας διατύπωσε ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Σύψας είπε πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση της κινητικότητας, επισημαίνοντας πως η επιδημία είναι ακόμα άσχημη.
«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα.
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες» είπε ο κ. Σύψας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμοξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς.

Ερωτηματικό ακόμα για τα σχολεία

Όπως είπε, η αύξηση της κινητικότητας θα φέρει και άμεση αύξηση των κρουσμάτων, ενώ μιλώντας για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων δήλωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο αν έχουμε σταθερή τάση στα κρούσματα.
Ο κ. Σύψας υπογράμμισε επίσης πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.
Αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ο κ. Σύψας δήλωσε πως αυτές σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα και ενδεχομένως με αυξημένη θνησιμότητα, ενώ προς το παρόν φαίνεται να μην επηρεάζεται από το εμβόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης