Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός στο Βόλο: Εντοπίστηκαν 33 κρούσματα σε γηροκομείο της πόλης

Συναγερμός στο Βόλο: Εντοπίστηκαν 33 κρούσματα σε γηροκομείο της πόλης
Μέχρι στιγμής 9 ηλικιωμένοι έχουν διακομισθεί στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου
Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βόλο μετά τον εντοπισμό 33 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ηλικιωμένους που διαμένουν στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων και στο προσωπικό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ert.gr, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (22/1) στο γηροκομείο, έπειτα την εμφάνιση δύο κρουσμάτων του ιού, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε στο Βόλο και πήρε δείγματα από όλους τους τρόφιμους και τους εργαζόμενους του γηροκομείου.

Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Συνολικά 33 ηλικιωμένοι και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, με τα 28 να αφορούν τρόφιμους του γηροκομείου. Μόνο εννέα τρόφιμοι δεν έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής.
Οι δυο πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι διακομίσθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου ακόμη επτά ηλικιωμένοι.

Σε καραντίνα το προσωπικό

Το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε καραντίνα και έχει αντικατασταθεί από προσωπικό άλλου τοπικού ιδρύματος. Επίσης στο γηροκομείο έχουν επιστρατευτεί γιατροί από το «Αχιλλοπούλειο».
Το Ίδρυμα έχει τεθεί σε καραντίνα και τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα ανάλογα πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί από τον ΕΟΔΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης