Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κολχικίνη: Θα χορηγείται υπό τη μορφή χαπιού - Μετά από θετικό μοριακό τεστ και συνταγογράφηση

Κολχικίνη: Θα χορηγείται υπό τη μορφή χαπιού - Μετά από θετικό μοριακό τεστ και συνταγογράφηση
Η χορήγηση της κολχικίνης θα γίνεται μόνο με ιατρική συνταγή και παρακολούθηση
Σχετικά Άρθρα

Η κολχικίνη θα χορηγείται υπό τη μορφή χαπιού, μετά από ιατρική εκτίμηση και συνταγογράφηση και, εφόσον υπάρχει θετικό μοριακό τεστ του ασθενή με κορωνοϊό.
Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε να εντάξει την κολχικίνη στο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της Covid-19, αφού αξιολόγησε λεπτομερώς και επισταμένα τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν.
Όπως αναφέρει σε σημείωμα του το υπουργείο Υγείας για την κολχικίνη, πρόκειται για ένα ασφαλές και δοκιμασμένο σε αρκετές παθήσεις φάρμακο, το οποίο μειώνει τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού.
Στην απόφαση αυτή συνετέλεσαν τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης για τη χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19, η οποία ανακοινώθηκε χθες και υποδεικνύει σημαντικό όφελος, καθώς παρατηρήθηκε μείωση κατά 44% της θνητότητας, 25% της νοσηλείας και 50% της ανάγκης διασωλήνωσης.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, με τη μελέτη GRECO-19, ήταν πρωτοπόρα στη μελέτη της δράσης της κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19.

Σε ποιους θα χορηγείται – Οι προϋποθέσεις

Η κολχικίνη θα χορηγείται υπό τη μορφή χαπιού, μετά από ιατρική εκτίμηση και συνταγογράφηση και έπειτα από θετικό μοριακό τεστ.
Θεραπεία με κολχικίνη θα λαμβάνουν ασθενείς ηλικίας άνω των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα, καθώς και ασθενείς ηλικίας 18-60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό μεγαλύτερο από 38οC.
Η χορήγηση της κολχικίνης θα γίνεται μόνο με ιατρική συνταγή και παρακολούθηση.
Κατά τη λήψη του εν λόγω φαρμάκου, απαγορεύεται η ταυτόχρονη χρήση ερυθρομυκίνης, κλαριθρομυκίνης, αζιθρομυκίνης, κυκλοσπορίνης και βεραπαμίλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης