Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας: Το πιο λογικό να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου τα σχολεία

Σύψας: Το πιο λογικό να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου τα σχολεία
Πολύ άσχημη τροπή αν «σκάσει» η Αθήνα είπε ο κ.Σύψας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι είναι το πιο λογικό να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου τα σχολεία διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, αν και σημείωσε πως πρόκειται για μια κίνηση υψηλού ρίσκου μια και τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.
«Είμαστε σε μια σταθεροποίηση, δηλαδή δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων.
Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα και τα μισά από αυτά είναι στην Αττική.
Ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι πάνω από 4 και υπάρχει φόβος για την διασπορά.
Ως εκ τούτου χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση.
Αν «σκάσει» η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σύψας, υποστηρίζοντας πως δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος, ότι είναι εδώ ο ιός και ότι δεν αποκλείεται νέο 3ο κύμα.

Αιτία υπερμετάδοσης η εστίαση

Αναφορικά με το άνοιγμα εστίασης είπε ότι θα ανοίξει μεν αλλά όχι πρώτη, ότι δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες γιατί δυστυχώς είναι αιτία υπερμετάδοσης.
Ο κ.Σύψας είπε ότι υπάρχει η ατομική ευθύνη ενώ εξέφρασε τη θέση πως πρέπει να παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα.

Να μην έχουμε ατύχημα

Ο κ.Σύψας σημείωσε πως για να έχουμε καλό καλοκαίρι δεν πρέπει να έχουμε ατύχημα.
«Αν έχουμε ατύχημα στη Αττική τα πράγματα θα πάνε άσχημα για όλο τον χρόνο» είπε ο κ.Σύψας εξηγώντας πως αν αυξηθούν απότομα οι εισαγωγές στις εντατικές τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά και ότι αν αυτό γίνει θα γίνει ξαφνικά όπως έγινε και στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.
«Είμαστε κοντά στο να κόψουμε το νήμα νικητές, ας κάνουμε υπομονή» υπογράμμισε ο κ. Σύψας, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν είναι δεδομένος ο εμβολιασμός με εμβόλια ενώ σχετικά με την διαδικασία στην Ελλάδα είπε πως δεδομένου των συνθηκών είμαστε πάρα πολύ καλά.
Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε πως θα επιβληθεί από την ίδια την ζωή καθώς πολλές δραστηριότητες θα το χρειαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης