Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σταμπουλίδης (γ.γ. Εμπορίου): Έχουμε έτοιμο σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς

Σταμπουλίδης (γ.γ. Εμπορίου): Έχουμε έτοιμο σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς
Δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό είπε ο γ.γ. Εμπορίου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει έτοιμο σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Π. Σταμπουλίδης, ο οποίος υποστήριξε πως είναι εντυπωσιακή η εικόνα από τις δύο πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας του εμπορίου.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σταμπουλίδης τόνισε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι», αναφέροντας πως ο μέσος όρος της αύξησης του τζίρου είναι στο 35% πάνω συγκριτικά με πέρυσι.
Ο κ.Σταμπουλίδης σημείωσε πως αυτή η εβδομάδα είναι καθοριστική για τα επόμενα βήματα, τόνισε ότι τα σχολεία δεν είναι δική του αρμοδιότητα και ανέφερε πως το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει στην Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας το σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό.
Υπάρχουν διάφορες παράμετροι που «χτίζουν» μια απόφαση» είπε ο γ.γ. Εμπορίου, επισημαίνοντας ότι είναι νωρίς ακόμα για να δίνονται μηνύματα για επιστροφή στην κανονικότητα.

Όχι στην εστίαση

Όπως είπε, υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε Σχολής, ενώ απέρριψε τα σενάρια ανοίγματος της εστίασης, εξηγώντας εκ νέου ότι, το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου, έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως «δεν έχει σχέση με άνοιγμα της εστίασης».

Ανοιχτό για ΟΠΑΠ

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκονται στις επόμενες δραστηριότητες που θα επαναλειτουργήσουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αναφέροντας ότι, απασχολούν 20.000 προσωπικό, κάνοντας λόγο για επίσκεψη με ραντεβού στα πρακτορεία.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο σχέδιο ιχνηλάτησης που έχει καταρτίσει ο ΟΠΑΠ και ανακοίνωσε ότι, υπάρχει έτοιμο σχέδιο που θα παραδοθεί στην Επιτροπή, για την επαναλειτουργία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης