Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα με τεστ γυμνάσια και λύκεια

Παγώνη: Να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα με τεστ γυμνάσια και λύκεια
Ελεγχόμενοι οι δείκτες, μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Να ανοίξουν από την επόμενη εβδομάδα και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, δηλαδή γυμνάσια και λύκεια ζητά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, υποστηρίζοντας πως οι δείκτες είναι ελεγχόμενοι και ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη είπε πως το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με τεστ σε μαθητές και καθηγητές.
«Με τις παραμέτρους και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή μπορούν να ανοίξουν.
Οι δείκτες τώρα είναι ελεγχόμενοι και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα» ανέφερε η κα.Παγώνη, επισημαίνοντας ότι οι θάνατοι μειώθηκαν αλλά αυτοί που δεν μειώθηκαν είναι οι διασωληνωμένοι.
«Πάμε καλύτερα αλλά χρειάζεται προσοχή» είπε η κα.Παγώνη, η οποία σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα και μαζί με το σχολεία να ανοίξει και το άνοιγμα από νομό και νομό γιατί θα υπάρχει θέμα στις μετακινήσεις.

Σε τρεις εβδομάδες η εστίαση

Για την εστίαση, η κα.Παγώνη δήλωσε ότι μπορεί να ανοίξει σε 3 βδομάδες, δηλαδή αρχές Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εστιατόρια και τα καφέ ενώ εξέφρασε ενδοιασμούς για τα μπαρ λόγω του ότι υπάρχουν όρθιοι.
Παράλληλα, η ίδια ανέφερε πως συγκριτικά με το πληθυσμό τα τεστ δεν είναι πολλά και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ.
Σχετικά με τις ουρές στο άνοιγμα των καταστημάτων η ίδια είπε πως μέσα στα καταστήματα φάνηκε ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις ενώ έξω οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες.
«Έπρεπε να υπάρχει 1,5 μέτρο απόσταση ή εφόσον το ραντεβού το είχαν έτσι κ αλλιώς να κάνουν βόλτα μέχρι να έρθει η σειρά τους» υποστήριξε η κα.Παγώνη.
Όσον αφορά τα εμβόλια είπε πως δεν προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός και επεσήμανε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με γρηγορότερους ρυθμούς με τα υπάρχοντα εμβόλια και να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης