Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ - Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ - Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας
Οι φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος»
Σχετικά Άρθρα
Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησαν σήμερα 18 Ιανουαρίου 2021 μέλη φοιτητικών παρατάξεων που ανήκουν στο σχήμα των ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση).
Οι φοιτητές, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος», πραγματοποίησαν την κατάληψη νωρίς το πρωί, πριν ακόμη φτάσουν οι εργαζόμενοι στη διοίκηση του πανεπιστημίου.

Τα αιτήματα 

Αίτημά τους είναι «να λάβει υπόψη της η Σύνοδος των Πρυτάνεων ότι φοιτητικοί σύλλογοι και πανεπιστημιακή κοινότητα εναντιώνονται στο νομοσχέδιο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των διαγραφών, των πειθαρχικών και της βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ».
Τη συμπαράστασή τους στους συμφοιτητές τους, που πήραν την πρωτοβουλία την κατάληψης, εξέφρασαν στη συνέχεια και φοιτητές που εκπροσωπούν στις διοικήσεις των συλλόγων το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
«Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουν ξεκάθαρα πως το νέο νομοσχέδιο δεν συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με τις πάγιες ανάγκες τους για ολόπλευρη μόρφωση και σπουδές.
Καταδικάζουν την ένταση της καταστολής, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας που στόχο έχει να προκαλέσει σιγή νεκροταφείου, να καλλιεργήσει το συμβιβασμό και τη συναίνεση», αναφέρουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης