Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σέβομαι έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σέβομαι έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες

Φονταμενταλιστές εργαλειοποιούν το Ισλάμ επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος στην απάντησή του στις αντιδράσεις

Σχετικά Άρθρα

«Με όλα όσα είπε για το Ισλάμ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στο πλαίσιο πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξής του για την προσφορά της Εκκλησίας μας στην Επανάσταση του 1821, δεν εννοούσε τίποτε περισσότερο από τη διαστροφή της ίδιας της μουσουλμανικής θρησκείας από μία δράκα ακραίων φονταμενταλιστών, που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο σε όλη την Οικουμένη», ανακoίνωσε το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Εργαλειοποιούν το Ισλάμ»

Εν συνεχεία, τονίζεται ότι «σε αυτά ακριβώς τα πρόσωπα αναφερόταν ο Αρχιεπίσκοπος, πρόσωπα που εργαλειοποιούν το Ισλάμ και το μετατρέπουν σε φονικό όπλο κατά όλων όσοι έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς, ‘'απίστων'', αλλά ακόμη και πιστών».
Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «Τόσο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος όσο και όλοι οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος σέβονται έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες και αντιμετωπίζουν όλους τους πιστούς τους με τη χριστιανική αγάπη και αλληλεγγύη, που δεν γνωρίζει διακρίσεις, μέσα από όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερα στον κοινωνικό και στον φιλανθρωπικό τομέα.
Περαιτέρω, το παράδειγμα της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης και συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη μας επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο του λόγου το αληθές».

Η επίμαχη συνέντευξη

Υπενθυμίζεται, πως ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε το Ισλάμ ως πολιτικό κόμμα με επεκτατικές διαθέσεις.
«Το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και είναι οι άνθρωποι του πολέμου, οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ, το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ» ανέφερε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης