Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στην Αν. Μακεδονία - Στο έλεος του χιονιά και η Αττική - Κλειστοί δρόμοι

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στην Αν. Μακεδονία - Στο έλεος του χιονιά και η Αττική - Κλειστοί δρόμοι
Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν αυτή την ώρα στην Περαία, στους Νέους Επιβάτες, στον Τρίλοφο, στο Πλαγιάρι, στο Μεσημέρι, στην Καρδία, στην Επανομή και στο Ν. Ρύσιο

Αποκαθίσταται σταδιακά η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην Αν. Θεσσαλονίκη μετά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη Μακεδονία από την κακοκαιρία «Λέανδρος».
Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ, τμήμα της Αγίας Τριάδας έχει ήδη ηλεκτροδοτηθεί, ενώ έχουν αποκατασταθεί και τα κομμένα καλώδια από κολώνες στην περιοχή της Επανομής.
Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν αυτή την ώρα στην Περαία, στους Νέους Επιβάτες, στον Τρίλοφο, στο Πλαγιάρι, στο Μεσημέρι, στην Καρδία, στην Επανομή και στο Ν. Ρύσιο, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, καθώς νωρίτερα που επιχείρησαν να ηλεκτροδοτήσουν το δίκτυο της περιοχής, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Χιόνια και πολικό ψύχος σε ολόκληρη τη χώρα
kakokairia.JPG


Μάλιστα, από το πρωί του Σαββάτου 16/1 χιονίζει στα ορεινά της Αττικής και ήδη η Αστυνομία έκλεισε δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών,
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ , έκλεισε και η οδός Τατοϊου, δύο χιλιόμετρα μετά τα Ανάκτορα προς Κατσιμίδι.
Επίσης, από νωρίς το πρωί, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι (67.655 χιλιομετρική θέση), με στόχο να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, από τυχόν ακινητοποίηση αυτοκινήτων και να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός.
Εξαιρούνται μόνο τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, οδικής βοήθειας και τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.
Ακόμη, διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και για τα φορτηγά στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών, από το 4ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Η κυκλοφορία των Ι.Χ. γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επιπλέον, έκλεισε η κυκλοφορία και στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην οδό Αναπαύσεως στου Παπάγου, στο ρεύμα προς το βουνό και η περιφερειακή οδός Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.
Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, την λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της λεωφόρου Θησέως και στην λεωφόρο Φυλής, προς Μονή Κλειστών στην Πάρνηθα, από το ύψος τελευταίας ταβέρνας.

xionia1.JPG

Δυτική Μακεδονία

Σε πολλά σημεία του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας, όπου συνεχίζεται η χιονόπτωση, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και λάστιχα χιονιού.
Μάλιστα, το χιόνι σε πολλά ορεινά σημεία της περιφέρειας ξεπερνά τα 15 εκατοστά.
Το οδικό δίκτυο ανοικτό προσπαθούν να κρατήσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες της περιφέρειας και των δήμων από τα ξημερώματα.
Στην Εγνατία οδό η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται αποκλειστικά με την χρήση ελαστικών χιονιού ή αντιολισθητικών αλυσίδων στο τμήμα Α/Κ Πολυμύλου - Α/Κ Κοίλων καθώς και σε όλο το Εθνικό, Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Κοζάνης .
Επίσης, με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση στο Επαρχιακό δίκτυο από το 13ο έως 54ο χλμ Γρεβενών - Σαμαρίνας από το 13ο έως 45ο χλμ. Γρεβενών - Χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών - Περιβολίου και από το 20ο έως 35ο χλμ. Γρεβενών - Κρανιάς.
Τέλος, στην ΠΕ Καστοριάς και Φλώρινας η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Προβλήματα και στην Πελοπόννησο
thessaloniki.JPG

Προβλήματα στην περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω των χιονοπτώσεων, και συγκεκριμένα, στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης και σε επαρχιακές οδούς της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας καταγράφονται και πλέον είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης από το 10ο έως το 23ο χιλιόμετρο, στα όρια της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, και από το 23ο έως το 30ο χιλιόμετρο, στα όρια της περιφερειακής ενότητας Λακωνίας.
Ακόμη, στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες:
• Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων - Ζήρειας, από το 14ο έως το 35ο χιλιόμετρο
• Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Κιάτου, από το 8ο χιλιόμετρο έως τη Γκούρα
• Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου - Γκούρας, από το 5ο χιλιόμετρο έως τη Γκούρα.
• Στην επαρχιακή οδό Δάφνης - Καστρακίου - Μποζικάς -Τιτάνης, από το 1ο έως το 13ο χιλιόμετρο.
• Στην επαρχιακή οδό Γαλατά - Ψαρίου, από το 1ο έως το 7ο χιλιόμετρο
• Στην επαρχιακή οδό Γαλατά - Πλατανίου, από το 1ο χλμ έως το 4ο χιλιόμετρο
• Στην επαρχιακή οδό Νεμέας - Κουτσίου - Στιμάγκας, από το 1ο έως το 9ο χιλιόμετρο.
• Στην επαρχιακή οδό οδό Λυγιάς - Πύργου, από το 8ο χιλιόμετρο έως τον Πύργο.
• Στην επαρχιακή οδό Κορίνθου -Τρίπολης - Νεμέας, από το 1ο χιλιόμετρο (ανισόπεδος κόμβος Νεμέας) έως το 3ο χιλιόμετρο.
• Στην επαρχιακή οδό Κλένιας - Αγιονορίου - Στεφανίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης