Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελλάδα - κορωνοϊός: Έναρξη του εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 85 ετών

Ελλάδα - κορωνοϊός: Έναρξη του εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 85 ετών

Tα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών ξεκινούν να εμβολιάζονται από σήμερα (16/1)

Ξεκινάει το Σάββατο 16/1 ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών, που θα γίνει σε δύο δόσεις.
Ήδη, σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, ενώ πλέον, από σήμερα ακολουθούν τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών, καθώς αποτελούν την πλέον ευάλωτη ομάδα πληθυσμού.

Σχετικές οδηγίες

Έτσι, για το προγραμματισμένο ραντεβού, ο πολίτης θα πρέπει να προσέλθει εγκαίρως στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15' πριν από την ώρα του ραντεβού), έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.
Ο πολίτης που θα εμβολιαστεί θα πρέπει να φέρει μαζί του την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο για να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων του, αλλά και να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) για να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
Επίσης, θα πρέπει να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης