Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΑSO: Υπεγράφη το νέο επιχειρησιακό σχέδιο στην Ελλάδα για το 2021

ΕΑSO: Υπεγράφη το νέο επιχειρησιακό σχέδιο στην Ελλάδα για το 2021
Στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων, η επιστημονική, τεχνική και επιχειρησιακή υποστήριξη του EASO στην Ελλάδα, για όλο το 2021
Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) για την Ελλάδα για το 2021 υπέγραψαν σήμερα 18 Δεκεμβρίου διαδικτυακά ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, και η εκτελεστική διευθύντρια του ευρωπαϊκού οργανισμού, Nina Gregory.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων, η επιστημονική, τεχνική και επιχειρησιακή υποστήριξη του EASO στην Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2021.
Συγκεκριμένα, οι τεχνικές και επιστημονικές ομάδες του Οργανισμού θα υποστηρίζουν το σύστημα ασύλου, τη μονάδα Δουβλίνου, την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, την Αρχή Προσφυγών και τη Διεύθυνση Προστασίας Αιτούντων Άσυλο.
«Η ενίσχυση της παρουσίας του EASO στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερης σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος στη χώρα μας», σημειώνει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ενισχυμένη η παρουσία του EASO στην Ελλάδα

Όπως εξηγεί, «το νέο επιχειρησιακό σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας, και του συντονισμού δράσεων, που σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης, που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ελλάδα, ως χώρα πρώτης γραμμής, αλλά συνολικά η Ευρώπη».
Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Helmut Teichmann, σε συνέχεια της χθεσινής ολοκλήρωσης του προγράμματος μετεγκατάστασης παιδιών με σοβαρές ασθένειες και των μελών των οικογενειών τους στη Γερμανία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον υφυπουργό Εσωτερικών για την έμπρακτη και ουσιαστική αλληλεγγύη που επιδεικνύει η Γερμανία, ενώ ο κ. Teichmann εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «άνευ προηγουμένου» επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της διαχείρισης του μεταναστευτικού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης