Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου - Ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου - Ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία
Aργά το απόγευμα 14/12 πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Aργά το απόγευμα 14/12 πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Στη συνομιλία που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε  τον Αρχιεπίσκοπο για τη σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει τόσο ο ίδιος, όσο και η Εκκλησία, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η συνομιλία τους κράτησε για περίπου 15 λεπτά και ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου που προσφάτως νόσησε από κορωνοϊό και πως έιναι η επάνοδος του στα καθήκοντα του.
Επίσης, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και συζήτησαν για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονιά.
Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ότι θα πρέπει με εκατέρωθεν υποχωρήσεις και στα πλαίσια της συμπόρευσης, να βρεθεί κοινή συνισταμένη για να μην διχαστεί ο λαός αλλά και να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ανθρώπων .
Σε αυτό το κλίμα της συναίνεσης, ο Πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι εκκλησία για ατομική λατρεία από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και μέχρι 6 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους δεν υπάρχει διαφωνία τα Χριστούγεννα να γίνουν κυλιόμενες λειτουργίες ακόμα και 4 για την εξυπηρέτηση περισσότερων πιστών και 2 κυλιόμενες τα Θεοφάνεια, όπου θα μπορέσει να μοιραστεί σε μπουκαλάκι ο αγιασμός και σε συσκευασία αντίδωρο. Ενώ συμφωνήθηκε να μην γίνει αγιασμός υδάτων σε εξωτερικούς χώρους για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.
Τέλος ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να τελεστεί θεία λειτουργία και την πρωτοχρονιά, του Αγίου Βασιλείου.
Για το θέμα της παρουσία των πιστών, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αρθεί ο περιορισμός των 9 πιστών σε ναούς και των 25 σε μητροπόλεις και να υπάρξει ρύθμιση ανάλογα με τα τετραγωνικά, δηλαδή ένας πιστός αν 10 τμ και αυτοί να μην υπερβαίνουν τους 40.
Σε αυτό το θέμα ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας .
Η νέα αυτή πρόταση θα συζητηθεί την Τρίτη από τους συνοδικούς που θα κληθούν να  πάρουν θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης