Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα στα μέλη φεμινιστικών οργανώσεων για την παρουσία τους στο Σύνταγμα

Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα στα μέλη φεμινιστικών οργανώσεων για την παρουσία τους στο Σύνταγμα
Υποβλήθηκαν ενστάσεις κατά των προστίμων που έγιναν δεκτές και τα πρόστιμα ακυρώθηκαν, έκανε γνωστό ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου
Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις 9 γυναίκες, οι οποίες είχαν προσαχθεί στις 25 Νοεμβρίου 2020 για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημοσίας υγείας στο Σύνταγμα.
Υποβλήθηκαν ενστάσεις κατά των προστίμων που έγιναν δεκτές και τα πρόστιμα ακυρώθηκαν, έκανε γνωστό ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, που νωρίτερα είχε κληθεί να απαντήσει στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου με θέμα «συλλήψεις μελών γυναικείων φεμινιστικών οργανώσεων και πολιτικών συλλογικοτήτων στις 25 Νοεμβρίου, την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».
«Η συγνώμη που εκφράστηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει πολιτικό περιεχόμενο.
Ακριβώς γιατί τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας παρά την προσωρινότητά τους, αποτελούν τελικά ένα λόγο ανώτερης βίας για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των συναθροίσεων», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ενημέρωσε ότι οι προσαγωγές των 9 γυναικών που έγιναν στην πλατεία Συντάγματος στις 25 Νοεμβρίου και τα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον Covid 19, εξελίχθηκαν με την εποπτεία και το συντονισμό του αρμόδιου εισαγγελέα πρωτοδικών και, με βάση τις οδηγίες του, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση του άρθρου 285 του ΠΚ περί παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.
Ως προς τα επιβληθέντα πρόστιμα, υπεβλήθησαν ενστάσεις, έγιναν αποδεκτές και τα πρόστιμα ακυρώθηκαν, είπε επίσης ο κ. Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης