Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος κατά αντιεμβολιαστών: Μήπως τελικά τους έχει βάλει τσιπάκια ο Bill Gates;

Μόσιαλος κατά αντιεμβολιαστών: Μήπως τελικά τους έχει βάλει τσιπάκια ο Bill Gates;
Την εκτίμηση ότι από τον Απρίλιο 2021 θα είμαστε σε μια σχετική κανονικότητα στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος
Με ειρωνικό τρόπο αντιμετωπίζει σε νέα του ανάρτηση στο Facebook τους αντιεμβολιαστές ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Ένα από τα επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών είναι ότι τα εμβόλια τα έχει χρηματοδοτήσει ο Bill Gates γιατί έτσι επιδιώκει τη μείωση του πληθυσμού. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο ως επιχείρημα αλλά αυτά λένε σε διαφορά βίντεο που κυκλοφορούν.
Επομένως οι αντιεμβολιαστές δεν θέλουν τη μείωση του πληθυσμού και καλά κάνουν.
Γιατί να πεθαίνει άδικα ο κόσμος;
Να διευκρινήσω ότι η εταιρεία Pfizer δεν πήρε καμία επιδότηση από το ίδρυμα Gates για να αναπτύξει το εμβόλιο. Πήρε επενδυτικό ρίσκο και κατόρθωσε να αναπτύξει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εμβόλιο.
Ας αφήσουμε όμως τη χρηματοδότηση και ας μείνουμε στο άλλο σκέλος του επιχειρήματος.
Το 2019 πέθαναν 207500 παγκοσμίως (κυρίως παιδιά και έφηβοι) εξαιτίας της ιλαράς.
Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 50% μεταξύ 2016 και 2019.
Γιατί έγινε αυτό; Γιατί μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που κάνουν το εμβόλιο της ιλαράς.
Αυτό ήταν αδιαμφισβήτητα μια επιτυχία του αντιεμβολιαστών.
Πέτυχαν τη μείωση τον εμβολιασμών αλλά υπονόμευσαν συστηματικά το βασικό τους επιχείρημα.
Κατηγορούν τον Gates ότι θέλει τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ αυτοί κατάφεραν να πετύχουν αυτό που λένε ότι επιδιώκει ο μέγας αντίπαλος τους ο Bill.
Μήπως τελικά τους έχει βάλει τσιπάκια ο Bill για να πετύχει τον στόχο του;

Μόσιαλος για τον κορωνοϊό: Από τον Απρίλιο θα είμαστε σε μια σχετική κανονικότητα στην Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι από τον Απρίλιο 2021 θα είμαστε σε μια σχετική κανονικότητα στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος αναφερόμενος στην επιδημία του κορωνοϊού.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Μόσιαλος είπε πως αν αρχίσουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα γύρω στα μέσα του Ιανουαρίου τότε ενδεχομένως στο τέλος Φεβρουαρίου να μην είναι η ίδια πίεση.
«Θα λάβουμε περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer στις αρχές της χρονιάς ενώ μετά θα έρθει και το εμβόλιο της Moderna με περίπου 3,5 εκ. δόσεις.
Η αποτελεσματικότητα και των δύο σύμφωνα με μελέτες ξεπερνά το 90%, προφυλάσσοντας τον οργανισμό» υποστήριξε ο κ.Μόσιαλος, επισημαίνοντας ότι εκτός από τον εμβολιασμό που θα πετύχει την ανοσία έως την άνοιξη είναι πιθανό να ασθενήσει περίπου το 7% με 10% του πληθυσμού, προκαλώντας έτσι τα απαιτούμενα αντισώματα.

Ασφαλή τα εμβόλια

Όπως είπε ο κ.Μόσιαλος, τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλή, επισημαίνοντας ότι οι θάνατοι εθελοντών δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, αλλά οφείλονται σε παθολογικά αίτια.
«Πέθαναν 4 άνθρωποι που δεν είχαν λάβει το εμβόλιο και δύο που το έλαβαν από φυσιολογικά αίτια, δεν προκύπτει από πουθενά ότι συνδέεται ο θάνατος τους με το εμβόλιο» υποστήριξε ο κ.Μόσιαλος, τονίζοντας πως όταν γίνονται μελέτες με χιλιάδες ανθρώπους είναι μια φυσιολογική εξέλιξη κάποιοι να πεθαίνουν, αφού περίπου 1% του πληθυσμού κάθε χρόνο καταλήγει από φυσικά αίτια που δεν σχετίζονται με τη χρήση του εμβολίου.

Δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες

Όσον αφορά τις παρενέργειες σημείωσε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές καταγεγραμμένες, παρά μόνο αλλεργικές.
Για τον λόγο αυτό, όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρές αλλεργίες θα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους, ώστε να είναι θωρακισμένοι. Παράλληλα εξήγησε, ότι μια παρενέργεια σημαντική θα εμφανιστεί σε λίγες μέρες από τη μέρα εμβολιασμού και όχι μήνες μετά ή ακόμη και χρόνια.
Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε, δεν είναι απαραίτητο ότι οφείλεται στο εμβόλιο καθαυτό διότι, θα γινόταν σε πιο σύντομο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης