Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Μεγάλο πρόβλημα στη βόρεια Ελλάδα, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα

tags :
Γώγος: Μεγάλο πρόβλημα στη βόρεια Ελλάδα, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα
Υπάρχει ελάττωση κρουσμάτων, όχι όμως αυτή που θα θέλαμε είπε ο κ.Γώγος
Για μεγάλο πρόβλημα στη βόρεια Ελλάδα έκανε λόγο ο λοιμωξιολόγος Χ. Γώγος, ο οποίος υποστήριξε πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ασθενείς με κορωνοϊό.
«Πάμε για υποστήριξη στην Έδεσσα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη βόρεια Ελλάδα.
Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, υπάρχουν περιφερειακά νοσοκομεία, όπως των Γιαννιτσών, της Έδεσσας, της Νάουσας, της Κατερίνης, της Βέροιας, τα οποία υποφέρουν, έχουν πολύ μεγάλο φορτίο, είναι γεμάτα με Covid και έχουμε έρθει εδώ περίπου 15 γιατροί για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους που έχουν λιώσει τα πόδια τους» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γώγος.
«Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα σιγά σιγά δείχνουν μια μικρή εκτόνωση, τα περιστατικά μειώνονται και στους απλούς αριθμούς φαίνεται αυτό.
Υπάρχει ελάττωση κρουσμάτων στις καθημερινές αναφορές, όχι όμως αυτή που θα θέλαμε και κυρίως όχι όσον αφορά στις μονάδες Covid και στις ΜΕΘ που είναι ακόμα πλήρης, τουλάχιστον στη βόρεια Ελλάδα.
Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί μέχρι να παρθούν σημαντικά μέτρα εκτόνωσης» τόνισε ο κ.Γώγος, ο οποίος εκτίμησε ότι το εμβόλιο θα συμβάλει στην εκτόνωση της κατάστασης με την επιδημία.
«Είναι ένα φως στον ορίζοντα, γιατί σε πρώτη φάση θα βοηθήσει να ελαττωθεί η νοσηρότητα, αφού θα εμβολιαστεί ο ευάλωτος πληθυσμός.
Οπότε αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα, ηλικιωμένοι, άνω των 65 κλπ, θα μπορέσουν να ανασάνουν και παράλληλα θα μπορέσει να ανασάνει και το ΕΣΥ που αυτή τη στιγμή υφίσταται μεγάλη πίεση, γιατί αρρωσταίνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Αυτά θα βοηθήσουν στην πρώτη φάση.
Με ρωτάνε για το καλοκαίρι, τότε θα έχουμε μια μεγάλη ανοσία του γενικού πληθυσμού, έτσι ώστε να σπάσει η διασπορά και αυτό θα γίνει.
αυτό θα γίνει μέχρι τον Μάιο - Ιούνιο και θα περάσει ένα διάστημα για να μπει στην κοινότητα του ιού.
Το καλοκαίρι θα είναι καλύτερα τα πράγματα» είπε ο κ.Γώγος, τονίζοντας ότι «τα κέντρα διασκέδασης πρέπει να περιμένουν».
«Θα έχουμε το πρώτο κύμα εμβολιασμού, θα υπάρχει σίγουρα μια ανακούφιση μετά από αυτό» επεσήμανε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης