Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: Συνεχίζεται η διασπορά του κορωνοϊού, πιέζεται το ΕΣΥ

Κικίλιας: Συνεχίζεται η διασπορά του κορωνοϊού, πιέζεται το ΕΣΥ
Κινητές ομάδες θα πηγαίνουν σε άτομα με αναπηρία για να τους εμβολιάσουν είπε ο κ.Κικίλιας
Τον προβληματισμό του για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή για λίγο ακόμα και έως ότου αρχίσουν οι εμβολιασμοί.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας είπε ότι η χώρα είναι κλειστή εδώ και ένα μήνα και παρόλο αυτά από τις 1.305 διαθέσιμες ΜΕΘ, οι 1.083  κλίνες είναι κατειλημμένες.
«Η διασπορά συνεχίζεται στην κοινότητα, το ΕΣΥ πιέζεται, οι γιατροί είναι κουρασμένοι, ενώ βγαίνουν επιστήμονες παγκοσμίως και μιλάνε για τρίτο κύμα» είπε ο υπ.Υγείας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, ελεγμένο από τους διεθνούς οργανισμούς φαρμάκων, και δωρεάν.
Όπως είπε, στους πολίτες που δεν μπορούν διαπιστωμένα να μεταβούν για εμβολιασμό, όπως άνθρωποι με αναπηρία, θα πηγαίνουν σε αυτούς κινητές ομάδες, ενώ τόνισε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα με την συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο πολίτης σε κάθε γεωγραφική περιοχή να ενημερώνεται για την ώρα και το σημείο εμβολιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης