Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συναθροίσεων, κλειστοί σταθμοί

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συναθροίσεων, κλειστοί σταθμοί
Σε κλοιό με 5.000 αστυνομικούς η Αττική
Απαγόρευση σε όλη την επικράτεια των δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων ισχύει για σήμερα , Κυριακή 6/12, από τις 5:00 το πρωί έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, όπως προβλέπει απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την 12η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Οι παραβάτες της απαγόρευσης θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ με πρόστιμα έως 5.000 ευρώ  απειλούνται και οι διοργανωτές δημόσιων συναθροίσεων, όπως και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.
Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:
•διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
•διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».
 
Σε αστυνομικό κλοιό η Αττική

Τα μέτρα που έχει σχεδιάσει το Αρχηγείο για την αποτροπή  συγκεντρώσεων είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Έτσι, περίπου 5.000 χιλιάδες αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στα μέτρα.
Θα χρησιμοποιηθούν Drones και ελικόπτερα, ενώ για τη διάλυση τυχόν εστιών έντασης θα επιστρατεύσουν και 6 «Αίαντες»,  τα οχήματα ρίψης νερού.
Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.
Στο μεταξύ, η επιδρομή κουκουλοφόρων το Σάββατο 5/12 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί, συνδέεται με τη σημερινή 12η επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Κλειστοί επτά σταθμοί του μετρό

Κλειστοί είναι σήμερα,  Κυριακή 6/12, επτά σταθμοί του μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ήδη, από τις 8 το πρωί της Κυριακής έχουν κλείσει οι σταθμοί "Ομόνοια", "Πανεπιστήμιο", "Σύνταγμα", "Ακρόπολη", "Μοναστηράκι", "Βικτώρια" και "Σεπόλια" στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό και έτσι, οι  συρμοί διέρχονται απο αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.
Σημειώνεται ότι λειτουργεί κανονικά το Τραμ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης