Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έξαλλος ο Αλέξης Κούγιας με την ΕΛ.ΑΣ: Αν ήταν στο χέρι μου θα τους μήνυα - Διαπόμπευσαν τον Σφακιανάκη

Έξαλλος ο Αλέξης Κούγιας με την ΕΛ.ΑΣ: Αν ήταν στο χέρι μου θα τους μήνυα - Διαπόμπευσαν τον Σφακιανάκη
Ο συνήγορος του Νότη Σφακιανάκη, Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε «απαράδεκτη διαπόμπευση» του εντολέα του από την Αστυνομία την οποία κατηγόρησε για μεθοδεύσεις, στοχοποίηση αλλά και παραπληροφόρηση
Ανοικτό το ενδεχόμενο να στραφεί ο Νότης Σφακιανάκης σε βάρος αστυνομίας άφησε ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας αναφορικά με τον χειρισμό της στην υπόθεση της σύλληψης του γνωστού τραγουδιστή.
Αν και η δίκη αναβλήθηκε λόγω των ρυθμίσεων που έχουν προβλεφθεί για τον κορωνοιό, ο συνήγορος υπεράσπισης του γνωστού τραγουδιστή, που κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση, σε δηλώσεις στα δικαστήρια κατήγγειλε «απαράδεκτη διαπόμπευση» του εντολέα του από την Αστυνομία την οποία κατηγόρησε για μεθοδεύσεις, στοχοποίηση αλλά και παραπληροφόρηση.
«Είναι απαράδεκτο να δημοσιοποιείται, οργίασαν όλα τα σάιτ τη νύχτα με το ονοματεπώνυμό του και με τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας και έστρεψε τα βέλη του σε συνδικαλιστή της αστυνομίας ο οποίος φέρεται, αναφερόμενος στο όπλο που είχε στην κατοχή του ο κ. Σφακιανάκης, να εκτίμησε ότι «είναι μαύρο» ενώ παράλληλα γνώριζε το περιεχόμενο της δικογραφίας.
Μια κίνηση την οποία ο δικηγόρος χαρακτήρισε σοκαριστική.
«Δεν ξέρω τι σημαίνει για τον κύριο "μαύρο" ή "άσπρο".
Ο κ. Σφακιανάκης δεν έχει κανένα "μαύρο" όπλο και πραγματικά στεναχωρούμαι ιδιαίτερα γιατί ο συγκεκριμένος εκπροσωπεί την αστυνομία» τόνισε.
«Το κυριότερο, όμως, για το οποίο θέλω να διαμαρτυρηθώ είναι ότι η Αστυνομία σκοπίμως διαπόμπευσε τον κ. Σφακιανάκη με το να τον οδηγήσει στη διαδικασία του αυτοφώρου για ένα απλό πλημμέλημα με χειροπέδες και με τέτοιο τρόπο σαν να ήθελε να δείξει αυτός που μεθόδευσε αυτή τη διαδικασία μεταφοράς του προς την αίθουσα του δικαστηρίου ότι δήθεν αυτός είναι ένας αδέκαστος αστυνομικός, ότι δήθεν η αστυνομία οδηγεί τον οποιονδήποτε με τον ίδιο τρόπο.
Οι χειροπέδες μπαίνουν με τον ίδιο τρόπο μόνο για έναν λόγο, για να μην δραπετεύσουν.
Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Νότης Σφακιανάκης να δραπετεύσει; Να επιτεθεί σε κάποιον αστυνομικό;
Έχει δώσει τέτοια δικαιώματα στην ηλικιακή καμπή που βρίσκεται;» αναρωτήθηκε ο κ. Κούγιας.

Για την ομολογία Σφακιανάκη

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας υπήρξε παραπληροφόρηση ότι δήθεν ο Νότης Σφακιανάκης ομολόγησε τις πράξεις του.
«Βεβαίως η κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής είναι αυτονόητη, αφού δεν έχει νόμιμη άδεια, όμως γι' αυτό να ξέρετε ότι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση θα υπάρξει πολλή συζήτηση γιατί ο κ. Σφακιανάκης έχει 17 χρόνια άδεια, η οποία δεν του ανανεώθηκε αδικαιολόγητα εντελώς και θα επιδιώξουμε να ανανεωθεί αυτή η άδεια» υπογράμμισε και συνέχισε αναφερόμενος στην μικροποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Νότη Σφακιανάκη:
«Από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί.
Μέσω παραπληροφόρησης και μέσω δήθεν διαρροών από την αστυνομία ότι δήθεν ομολόγησε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών είναι δική του και ότι την είχε για δική του χρήση.
Όποιος διαβάσει την απολογία του κ. Σφακιανάκη είναι μόνο μία σειρά "ό,τι έχω να πω θα το πω στο δικαστήριο"».
Ο συνήγορος υπεράσπισης, μάλιστα, κατήγγειλε ότι «το ίδιο βράδυ, χωρίς κανένα λόγο, ένας νεαρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ τον κατέβασε (σ.σ. Ν. Σφακιανάκη) με το ζόρι από το αυτοκίνητο σαν να γνώριζε ότι θα βρει κάτι και έκανε έρευνα, ενώ τον είχαν σταματήσει μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί εάν είχε τα δικαιολογητικά κυκλοφορίας εκτός ωραρίου».
Αναφερόμενος δε στο όπλο του Νότη Σφακιανάκη, ο κ. Κούγιας επανέλαβε πως το σπίτι του εντολέα του βρίσκεται σε ερημική περιοχή και το χρειάζεται γιατί επιστρέφει εκεί ξημερώματα έχοντας χρήματα μαζί του.
«Όλα αυτά τα χρόνια δικαιολογημένα του έδιναν άδεια οπλοφορίας, για ποιο λόγο τώρα του το αρνήθηκαν;
Και αυτή η στόχευσή του είναι επιλογή κάποιου αστυνομικού.
Περιμένω την τοποθέτηση του πολιτικού προϊσταμένου του κ. Χρυσοχοΐδη για τη διαπόμπευση Σφακιανάκη και επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά του» είπε ο κ. Κούγιας ο οποίος όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του με αφορμή τις συγκεκριμένες καταγγελίες ανέφερε:
«Αν ήταν στο χέρι μου θα τους μήνυα και θα τους έκανα και αγωγή.
Θα συζητήσω με τον εντολέα μου και θα είναι δική του η απόφαση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης