Τελευταία Νέα
Κοινωνία

24ωρη απεργία σε μετρό και ΗΣΑΠ - Στάση εργασίας στο τραμ, κανονικά τα λεωφορεία

24ωρη απεργία σε μετρό και ΗΣΑΠ - Στάση εργασίας στο τραμ, κανονικά τα λεωφορεία
Δεμένα τα πλοία, κανονικά οι πτήσεις
Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα είναι σήμερα Πέμπτη 26/11 το Λεκανοπέδιο λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας.
Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι στο τραμ θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 18:00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία τρόλεϊ.
Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
«Από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid- 19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο.
Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών» τονίζουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ.
Παράλληλα, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΝΗΗΕΝ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.
Η απεργία έχει ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα.
Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της χώρας καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (AFISO) ανέστειλαν τις εξαγγελθείσες απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης