Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντωνιάδης (Πνευμονολόγος): Δεν είναι ηθικό να δίνονται στους επώνυμους θεραπείες που δεν μπορούν να δοθούν σε όλους

Αντωνιάδης (Πνευμονολόγος): Δεν είναι ηθικό να δίνονται στους επώνυμους θεραπείες που δεν μπορούν να δοθούν σε όλους
Εκπρόσωπος Ιερώνυμου: Δεν δέχθηκε προνομιακή μεταχείριση για τη θεραπεία του
Από τη στιγμή που δεν είναι εφικτό κάποιες θεραπείες να χορηγούνται ευρέως σε όλους τους πάσχοντες και και ειδικά σε βαριά νοσούντες νέους ανθρώπους, δεν είναι ηθικό να δίνονται στους επώνυμους η τους έχοντες και κατέχοντες, επισημαίνει με δημοσίευσή του ο πνευμονολόγος και πρώην διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών, Αντώνης Αντωνιάδης, αναφερόμενος στις φήμες που κυκλοφόρησαν για την θεραπεία που δόθηκε στον αρχιεπίσκοπο.

Η δημοσίευσή του:
"Δεν ξέρω εάν ευσταθεί η πληροφορία ότι ο αρχιεπίσκοπος έλαβε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.
Από τη στιγμή που δεν είναι εφικτό κάποιες θεραπείες να χορηγούνται ευρέως σε όλους τους πάσχοντες και και ειδικά σε βαριά νοσούντες νέους ανθρώπους ,πιστεύω δεν είναι ηθικό να δίνονται στους επώνυμους η τους έχοντες και κατέχοντες
Ο Ιησούς Χριστός ποτέ δεν θα επιφυλάσσει στον εαυτό του τέτοια αντιμετώπιση.

Εκπρόσωπος Ιερώνυμου: Δεν δέχθηκε προνομιακή μεταχείριση για τη θεραπεία του

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής ξεκαθαρίζει τι ισχύει με τα φάρμακα στον Ιερώνυμο, που νοσηλεύεται με κοργωνοϊό
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος δεν είχε, και δε δέχθηκε, προνομιακή μεταχείριση για τη θεραπεία του από κορωνοϊό ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, απαντώντας προς όλους τους δημοσιολογούντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνοντας λόγο για «τέρας του λαϊκισμού» που κάποιοι εκτρέφουν.
«Στον Αρχιεπίσκοπο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορονοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με αυτό το ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται αυτά τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από κορονοϊό, ο οποίος ανήκει σε αυτή την κατηγορία ασθενών», δηλώνει χαρακτηριστικά στο  ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Όπως επισημαίνει, «ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει «εξειδικευμένης» ή «προνομιακής» μεταχείρισης τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του.
Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο.
Και έτσι θα συνεχίσει.
Γιατί αυτό πιστεύει.
Γιατί ο ίδιος πρωτίστως θεωρεί ότι η υγεία του και η ζωή του έχουν αυτή την αξία και αυτή τη βαρύτητα με την υγεία και με τη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας.
Πλην, όμως, το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές...».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης