Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σταθερή η κατάστασή του - Πέτσας: Δεν μπαίνει σε καραντίνα ο Μητσοτάκης

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σταθερή η κατάστασή του - Πέτσας: Δεν μπαίνει σε καραντίνα ο Μητσοτάκης
Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε μήνυμα τήρησης όλων των μέτρων κατά του κορωνοϊού
(upd9) «Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή επί του παρόντος και ελεγχόμενη», σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού.
Ο κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.
Ο 82χρονος Αρχιεπίσκοπος έχει εκδηλώσει ήπια συμπτώματα και είναι σε καλή κατάσταση, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Ιερώνυμος θα είναι υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Πνευμονολογίας, Αναστασίας Κοτανίδου.
Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τους είχε βρεθεί το άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς τα Χριστούγεννα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είχαν μπει σε καραντίνα, καθώς ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υπήρξε μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνήλθε για τον μήνα Νοέμβριο, στις 4-5-6/11.
Όλα τα μέλη της ΔΙΣ, και ο πρόεδρός της, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, υπεβλήθησαν στις απαραίτητες εξετάσεις - Rapid test και μοριακές εξετάσεις - και είχαν βρεθεί αρνητικοί.
Ωστόσο σε προγραμματισμένο τεστ στο οποίο υπεβλήθη την περασμένη Δευτέρα 16/11, ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμος, εισήχθη σήμερα στις 07:40 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις.
Σύντομα θα ακολουθήσει νεώτερο ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του».

Κοτανίδου: Καλή η οξυγόνωση του Αρχιεπισκόπου

«Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, για αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση», ανέφερε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που νοσηλεύεται με κορονοϊό από το πρωί στον «Ευαγγελισμό».
Η κα. Κοτανίδου επισήμανε ότι ο λόγος της εισαγωγής του Αρχιεπισκόπου ήταν αφενός η προχωρημένη ηλικίας του, και αφετέρου τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
Σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας του άλλου νοσηλευόμενου με κορονοϊό ιεράρχη, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, είπε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή κι ότι οι γιατροί ελπίζουν τις επόμενες ημέρες να τα καταφέρει να εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραεπείας.
«Είχε παρουσιάσει κάποια συμπτώματα που αυτή τη στιγμή είναι σε ύφεση», πρόσθεσε η κα. Κοτανίδου.

Μήνυμα Ιερώνυμου

Ο Αρχιεπίσκοπος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους για τήρηση των μέτρων κατά του ιού.
«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη.
Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», είπε μιλώντας στους στενούς του συνεργάτες ο Αρχιεπίσκοπος λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Κονιδάρης (εκπρόσωπος Αρχιεπισκοπής Αθηνών): Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε ο Αρχιεπίσκοπος – Ήπια τα συμπτώματά του

Πολύ καλή χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου ο Χ. Κονιδάρης, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Κονιδάρης είπε ότι «πράγματα πάνε πολύ καλά».
«Αποφασίστηκε από τους θεράποντες ιατρούς του αρχιεπισκόπου με τη συνδρομή του κ. Τσιόδρα, να εισαχθεί ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε απλή μονάδα Covid, για καθαρά προληπτικούς λόγους.
Τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει είναι πολύ ήπια και η κατάστασή του είναι πολύ καλή.
Υπεβλήθη στις τρίτες μοριακές εξετάσεις το βράδυ της Δευτέρας, πήρε τα αποτελέσματα την Τρίτη και αποφασίστηκε εχθές η εισαγωγή του καθώς παρουσίασε ένα πυρετό 37,7.
Εκρίθη σκόπιμο να κινηθούμε προληπτικά για αυτό και έγινε η εισαγωγή σήμερα το πρωί.
Δεν είχε συμπτώματα τη Δευτέρα, έκανε τις προγραμματισμένες μοριακές εξετάσεις, το απόγευμα αισθάνθηκε μια κόπωση.
Πριν δει τον πρωθυπουργό είχε υποβληθεί και σε ταχείες και σε μοριακές εξετάσεις και είχε βρεθεί αρνητικός.
Όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο 48ωρο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα» υποστήριξε ο κ.Κονιδάρης.
«Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε.
Στις πρώτες ταχείες και μοριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είχε βρεθεί αρνητικός.
 Ομοίως αρνητικός είχε βρεθεί και στις ταχείες και μοριακές εξετάσεις πριν βρεθεί με τον πρωθυπουργό.
Ενδεχομένως να ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Προφανώς έχουν γίνει τα πάντα που πρέπει να γίνουν σε όλες τις επαφές του» είπε ο κ.Κονιδάρης.

Πέτσας: Δεν μπαίνει σε προληπτική καραντίνα ο Μητσοτάκης – Ευχές για ανάρρωση στον Ιερώνυμο

Τη θέση ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπει σε καραντίνα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατόπιν της γνωστοποίησης ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με τον οποίο είχε συναντηθεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός.
«Η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο.
Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο.
Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν από την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ.Πέτσας.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter.
«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο», ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Ευχές έστειλε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του στο twitter.
"Eύχομαι πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο.
Οι ευχές όλων μας τον ακολουθούν", έγραψε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο ευχήθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε επικοινωνία που είχαν.
Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών επικοινώνησε και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε σήμερα και ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Περαστικά στα ελληνικά ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο Αμερικανός πρέσβης, Geoffrey Pyatt.
«Εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και όλων των Αμερικανών στην Ελλάδα, θα ήθελα να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας! Περαστικά!» έγραψε στο Twitter.
Με τον Αρχιεπίσκοπο επικοινώνησε τηλεφωνικά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
«Επικοινώνησα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.
Του ευχήθηκα ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και να επανέλθει άμεσα στα καθήκοντά του, διακονώντας με τη σοφία, την πραότητα και την ταπεινότητα που τον διακρίνουν», έγραψε στα social media.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης