Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το lockdown 2 θα δοκιμαστεί στις 17 Νοεμβρίου λόγω Πολυτεχνείου – Ανησυχίες μήπως μετατραπεί σε διαδηλώσεις κατά της καραντίνας

Το lockdown 2 θα δοκιμαστεί στις 17 Νοεμβρίου λόγω Πολυτεχνείου – Ανησυχίες μήπως μετατραπεί σε διαδηλώσεις κατά της καραντίνας
Η αστυνομία θα είναι σε εγρήγορση ώστε να αποτρέψει λαϊκές συνάξεις με πρόσχημα τον κορωνοιό αλλά με αφορμή τις ανησυχίες ότι μπορεί να εκδηλωθούν αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα.
Το lockdown 2 που θα επεκταθεί έως τις 6 ή 13 Δεκεμβρίου 2020 θα δοκιμαστεί στην πράξη στις 17 Νοεμβρίου όπου κάθε χρόνο εορτάζεται η επέτειος του Πολυτεχνείου.
Ανεξαρτήτως εάν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με την εκδήλωση, στην πράξη είναι μια αναχρονιστική γιορτή όπου έχει σχεδόν σβήσει στην μνήμη των πολιτών.
Το bankingnews όχι λόγω κορωνοιού αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχει αναφέρει ότι είναι μια μοιρολατρική στα όρια της ειδωλοποίησης εκδήλωση όπου πραγματικά με φανταστικά, αληθινά με ψεύτικα στοιχεία συνθέτουν ένα σκηνικό όπου έχει σχεδόν πάντα την ίδια κατάληξη.
Επεισόδια, ταραχές, τραυματισμούς και εντάσεις χωρίς κανένα νόημα.
Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, όσοι επικαλούνται την 21η Απριλίου 1967 αλλά και την εξέγερση στο Πολυτεχνείο απλά ανακυκλώνουν λίγα γεγονότα και πολύ ονειροφαντασία.
Η γενιά του Πολυτεχνείου φέρει μεγάλη ευθύνη για την οικονομική καταστροφή, την ιδεολογική παρακμή της ελληνικής κοινωνίας, οπότε οι θιασώτες του Πολυτεχνείου ας δουν και τα αποτελέσματα, που σίγουρα δεν τιμούν κανένα.
Οι τότε τιμητές της δημοκρατίας κατέλαβαν τα επόμενα χρόνια καίριες δημόσιες θέσεις από την διακυβέρνηση όσο και σε επιτελικές θέσεις και το αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να παρακμάσει.
Όμως το ζήτημα της επετείου του Πολυτεχνείου δεν πραγματεύεται σε αυτό το άρθρο.
Το ζήτημα και κυρίως δίλημμα είναι το εξής.
Από την μια έχεις μια αναχρονιστική εκδήλωση που δεν προσφέρει πλέον τίποτε στην ιστορική και συλλογική μνήμη και από την άλλη όσοι τάσσονται κατά του κορωνοιού, κατά της καραντίνας και των τραγελαφικών περιοριστικών μέτρων πρέπει να έχουν την ελευθερία της επιλογής;

Ηθικό ζήτημα ή ανόητη επιλογή;

Το δίλημμα θα τεθεί όχι μόνο σε αυτούς που θέλουν να διαδηλώσουν αλλά και στην κυβέρνηση.
Στην περίπτωση του δικαστηρίου κατά της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση επέτρεψε να συγκεντρωθούν 13-14 χιλιάδες άνθρωποι να διαδηλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής, επιλογή που αποδείχθηκε λάθος.
Η κυβέρνηση όμως για να δικαιολογήσει τον συνωστισμό, μίλησε για ηθικό ζήτημα.
Το να διαδηλώσουν οι πολίτες έξω από ένα δικαστήριο δεν είναι ηθικό ζήτημα είναι προκλητική παρέμβαση.
Οι πολίτες που θα θέλουν να διαδηλώσουν για την Επέτειο του Πολυτεχνείου – όσοι την πιστεύουν χωρίς να ανήκουν στις ομάδες των ταραχοποιών, μπορούν να συμμετάσχουν;
Η απάντηση είναι πως όχι.
Το ερώτημα είναι το εξής.
Πως έξω από το Εφετείο επετράπη ο συνωστισμός για ένα ηθικό ζήτημα, στην πράξη ήταν ένα ανούσιο και ανόητο ζήτημα και δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε εκδηλώσεις σε ένα ιστορικό γεγονός ακόμη και εάν διαφωνούμε με την εκδήλωση του Πολυτεχνείου;

Η κυβέρνηση ανησυχεί;

Η κυβέρνηση της Ελλάδος ανησυχεί μήπως με αφορμή τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο… δημιουργεί ρεύμα κατά της καραντίνας, των περιοριστικών μέτρων και γενικώς του lockdown 2.
Στην κυβέρνηση ανησυχούν μήπως με πρόσχημα την εκδήλωση της 17ης Νοεμβρίου 2020 υπάρξουν διαδηλώσεις, που θα μπορούσαν να συνοδευτούν από βίαια επεισόδια και αντί του Πολυτεχνείου… στοχοποιηθεί η κυβέρνηση για τα μέτρα της νέας καραντίνας που έχει επιβάλλει στην κοινωνία.
Ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια που υποβόσκει στην κοινωνία καθώς ενώ δέχθηκαν το lockdown 1 οι πολίτες αντιμετωπίζουν με μεγάλο προβληματισμό το lockdown 2… δεν αισθάνονται καλά με τα περιοριστικά μέτρα οι πολίτες και οι επιχειρηματίες που έχουν υποστεί οικονομική ζημία.
Έτσι λοιπόν η αστυνομία θα είναι σε εγρήγορση ώστε να αποτρέψει λαϊκές συνάξεις με πρόσχημα τον κορωνοιό αλλά με αφορμή τις ανησυχίες ότι μπορεί να εκδηλωθούν αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης