Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (καθηγητής Αναλυτικής Χημείας): Τα λύματα στην Αττική δείχνουν 80 χιλ. κρούσματα κορωνοϊού

Θωμαΐδης (καθηγητής Αναλυτικής Χημείας): Τα λύματα στην Αττική δείχνουν 80 χιλ. κρούσματα κορωνοϊού
Tις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο του κορωνοϊού και πως βρισκόμαστε στην άνοδο του 2ου μεγάλου κύματος, ανέφερε ο Ν. Θωμαΐδης


Την εκτίμηση πως τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων από τα λύματα, είναι περίπου 60.000 - 80.000 διατύπωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του πανεπιστημίου Αθηνών, Ν. Θωμαΐδης.
Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι  «αυτή την στιγμή βλέπουμε μια μετάδοση του κορωνοϊού περίπου 1,5 – 2%, δηλαδή περίπου 60.000 – 80.000 ενεργούς φορείς αυτή την στιγμή στην κοινότητα στα 4,2 εκατομμύρια πληθυσμό».
Όπως είπε, «καθημερινά λαμβάνουμε δείγμα από την Ψυτάλλεια, αναλύουμε το ιικό φορτίο κορωνοϊού και παραδίδουμε τα αποτελέσματα στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
Υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο του κορωνοϊού και πως βρισκόμαστε στην άνοδο του 2ου μεγάλου κύματος.
Σημείωσε ότι έχει γίνει από την επιτροπή του Υπουργείου Υγείας η αντιστοίχιση του ιικού φορτίου με τα κρούσματα στο πληθυσμό και έχουν δει την συσχέτιση.
Εξήγησε πως «δεν υπάρχει απευθείας αναλογία με τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ διότι εμείς παίρνουμε ένα δείγμα και βλέπουμε πόσους φορείς θα βρούμε περίπου από τον πληθυσμό,  ενώ εκείνοι (ΕΟΔΥ) στοχευμένα ελέγχουν ύποπτα κρούσματα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης