Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γερμανία: Αττική και Βόρεια Ελλάδα στη ζώνη υψηλού κινδύνου

Γερμανία: Αττική και Βόρεια Ελλάδα στη ζώνη υψηλού κινδύνου
Από τις 8 Νοεμβρίου, όσοι φθάνουν στην Γερμανία πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα επί 10 ημέρες και επί πέντε ημέρες, εφόσον υποβληθούν σε τεστ και βγει αρνητικό
Στην υψηλή ζώνη κινδύνου κατέταξε η Γερμανία την Αττική, την Θεσσαλία, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, την Δυτική Μακεδονία και την Κεντρική Μακεδονία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη ταξιδιωτική ενημέρωση που εξέδωσε  το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Ελλάδα, η προειδοποίηση αφορά τα «μη αναγκαία, τουριστικά ταξίδια», κατ' αρχάς προς την Δυτική Μακεδονία και από τις 8 Νοεμβρίου προς την Αττική, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την Κεντρική Μακεδονία.
Από τις 8 Νοεμβρίου, όσοι φθάνουν στην Γερμανία από «περιοχή κινδύνου» πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα επί 10 ημέρες και επί πέντε ημέρες, εφόσον υποβληθούν σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου είναι αρνητικό.
Οι γερμανικές αρχές συμβουλεύουν ωστόσο τους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για τυχόν διαφορές στους κανονισμούς μεταξύ κρατιδίων.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι τα ξενοδοχεία εξυπηρετούν από τις 3 Νοεμβρίου μόνο επισκέπτες που φθάνουν στη χώρα για «απαραίτητα» ταξίδια και όχι για τουρισμό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης