Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας: Περίπου 300 σπίτια στη Σάμο έχουν πρόβλημα – Δεν θα ενεργοποιήσει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ

Λέκκας: Περίπου 300 σπίτια στη Σάμο έχουν πρόβλημα – Δεν θα ενεργοποιήσει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ
Στα 10.000 τα επικίνδυνα κτήρια στην Ελλάδα είπε ο κ.Λέκκας
Την εκτίμηση ότι περίπου 300 σπίτια στη Σάμο έχουν πρόβλημα μετά το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί την περασμένη Παρασκευή 30/10 διατύπωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.
Σε δηλώσεις του στο Mega και σχετικά με την κατάσταση των κτηρίων στο νησί ο κ.Λέκκας είπε ότι περίπου 300 σπίτια έχουν πρόβλημα, ενώ υπάρχουν και πολλά παλιά σπίτια που κατά κύριο λόγο ήταν ακατοίκητα και δεν έχουν δηλωθεί στο δήμο για έλεγχο.
Κατά την εκτίμηση του κ. Λέκκα αυτά τα σπίτια δεν πρόκειται να δηλωθούν, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση στο Βαθύ δεν είναι εύκολη, από τη στιγμή που 2.000 -3.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Με αφορμή την τραγική κατάληξη των δύο παιδιών στη Σάμο που καταπλακώθηκαν στο σεισμό, αναφέρθηκε στις παλιές κατασκευές που ανέρχονται όπως είπε σε περίπου 10.000 σε όλη τη χώρα.
«Έγκειται σε εμάς να αναληφθούν δράσεις που να μειώνουν τον κίνδυνο από όλες αυτές τις κατασκευές» υπογράμμισε ο κ.Λέκκας, ο οποίος ειδικότερα για τη Σάμο, σημείωσε πως υπάρχουν πολλά κτήρια επικίνδυνα και οι περιοχές όπου βρίσκονται έχουν σηματοδοτηθεί και είναι απαγορευμένες.
Ωστόσο επανέλαβε την έκκληση προς τους κατοίκους του νησιού να μην προσεγγίζουν εγκαταλελειμμένα κτίρια και να μην στέκονται κάτω από προσόψεις ακόμη και καινούριων κτιρίων γιατί ο κίνδυνος να αποσπαστεί κάποιο μέρος του κτιρίου είναι αυξημένος.
Ο κ. Λέκκας δεσμεύθηκε ότι αν και δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση του θέματος των παλαιών κτισμάτων της χώρας.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο ρήγμα της Ανατολίας στον τουρκικό χώρο, εκτιμώντας ότι ο σεισμός της Σάμου δεν θα ενεργοποιήσει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο και ότι το πρόβλημα μετατίθεται στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης