Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Covid - free η Αμοργός, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη την Ελλάδα

Covid - free η Αμοργός, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη την Ελλάδα
Covid-free η Αμοργός
Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται κατακόρυφα στην Ελλάδα και οι περισσότερες περιοχές ανεβαίνουν κατηγορία επικινδύνοτητας, το νησί της Αμοργού πέφτει κατηγορία καθώς πλέον θεωρείται πως είναι Covid-Free.
Ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Καραΐσκος, μίλησε στο Εuronews και εξήγησε ποιο είναι το "μυστικό" τους.
«Από την αρχή της πανδημίας αυτό που κάναμε ήταν να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της κυβέρνησης και να τηρήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Από εκεί και πέρα, το καλοκαίρι που υπήρχε μεγαλύτερη επικινδυνότητα στο νησί επειδή έρχεται αρκετός κόσμος, αυτό που κάναμε ήταν να περιορίσουμε τις μουσικές βραδιές, τη ζωντανή μουσική και τα πανηγύρια που κάνουμε» λέει ο δήμαρχος της Αμοργού.
Το γεγονός πως από πολλά μέσα του εξωτερικού η Αμοργός προωθήθηκε ως ασφαλής από τον κορωνοϊό προορισμός, φαίνεται ότι βοήθησε την τουριστική αγορά του νησιού.
«Το καλοκαίρι με βάση τους στόχους που είχαμε θέσει, με τα δεδομένα που είχαμε μπροστά μας, ήταν αρκετά ικανοποιητική χρονιά.
Οι επιχειρήσεις τον Αύγουστο δούλεψαν με 80% πληρότητα.
Πιστεύω ότι καταφέραμε τουλάχιστον να βγάλουμε τα βασικά για να περάσουμε τον χειμώνα που έρχεται» τονίζει ο Λευτέρης Καραΐσκος.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, στην Αμοργό δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα και ως εκ τούτου η κάθοδός της στο επίπεδο 1 είναι απόλυτα φυσιολογική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης