Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Δεν αποκλείεται αυτή την εβδομάδα να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα

tags :
Γώγος: Δεν αποκλείεται αυτή την εβδομάδα να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα
Υπάρχει μεγάλη διασπορά, μεγαλύτερη από το Μάρτιο υποστήριξε ο κ.Γώγος
Τη θέση ότι δεν αποκλείεται να δούμε αυτήν την εβδομάδα περισσότερα από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χ. Γώγος, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στην χώρα που είναι μεγαλύτερη από τον Μάρτιο.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος εξέφρασε την ανησυχία του για την πίεση στο σύστημα υγείας αναφέροντας πως οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κοντεύουν τους 1.000 ενώ στα Γιάννενα υπάρχει πίεση και στις κλινικές covid (όχι στις μονάδες).
«Όσο χρειάζονται να ανοίγουν κλινικές κορωνοϊού πιέζεται το σύστημα στα υπόλοιπα.
Υπάρχει πραγματικά πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί» υποστήριξε ο κ.Γώγος, ο οποίος ανέφερε ότι είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά, υποστηρίζοντας πως τώρα αυτή είναι μεγαλύτερη απ’ ότι τον Μάρτιο παρότι υπάρχει καλύτερη προετοιμασία πλέον.
Σχετικά με τα μέτρα υπογράμμισε πως αν τα μέτρα δεν πάνε καλά, δεν είναι απίθανο το lockdown και πως πάνω από 2000 κρούσματα σημαίνει νέα μέτρα.
Ωστόσο ανέφερε πως τα τωρινά μέτρα είναι ικανοποιητικά.
«Η γενική τήρηση της μάσκας θα αλλάξει τον αριθμό των κρουσμάτων» εκτίμησε ο κ.Γώγος, ο οποίος υποστήριξε ότι τέλη Δεκεμβρίου περιμένουμε τις εγκρίσεις για τα εμβόλια.
«Τέλη Δεκεμβρίου πιθανότατα θα υπάρχουν οι εγκρίσεις μερικών από τις πλατφόρμες εμβολίων και αρχικά θα γίνουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών.
Θα χρειαστεί τουλάχιστον περίπου ένας χρόνος για να υπάρξει μια συνολική ανοσία.
Ωστόσο, μέτρα δημόσιας υγείας θα έχουμε και το 2021 τα οποία θα βοηθήσουν και σε άλλα νοσήματα πχ γρίπη» είπε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης