Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στη σήραγγα Καραμανλή - Δήλωση Πατούλη

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στη σήραγγα Καραμανλή - Δήλωση Πατούλη
Σε μία περίπου εβδομάδα  θα τελειώσουν οι εργασίες στην εξωτερική σήραγγα Καραμανλή
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των σοβαρών βλαβών που εντοπίστηκαν στη σήραγγα «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή).
Ήδη, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης από τη Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκοπής του επικίνδυνου βράχου  βάρους περίπου 100 τόνων από τη σήραγγα Καραμανλή με κατεύθυνση προς Σούνιο.
Οι εργασίες αποκόλλησης έγιναν με τη μέθοδο της αδιατάρακτης κοπής και όπως διαπιστώθηκε, οι ενέργειες του Περιφερειάρχη να κλείσει άμεσα η σήραγγα ήταν αναγκαίες καθώς το συγκεκριμένο τμήμα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Τα συνεργεία έχουν ήδη φτάσει σε απολύτως υγιές κομμάτι βράχου,  το οποίο πλέον δεν έχει καμία επικινδυνότητα και στην παρούσα φάση συνεχίζουν με εργασίες αποκοπής μικρών βράχων και καθαρισμού των πρανών.
Όλη τη διάρκεια των εργασιών συνεχίζεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία με πρόσθετους φωτεινούς σηματοδότες και κατάλληλη σήμανση.
Υπολογίζεται ότι σε μία περίπου εβδομάδα  θα τελειώσουν οι εργασίες στην εξωτερική σήραγγα  και θα ξεκινήσουν  οι αντίστοιχες εργασίες στην εσωτερική σήραγγα οι οποίες υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου 15 μέρες.
Με αφορμή τη σχετική ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, μεταξύ άλλων επισημαίνει «προτεραιότητά μας είναι η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών.
Τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας έχουν προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών.
Η ευκολία με την οποία ξεκόλλησε ο Βράχος καταδεικνύει το μέγεθος της επικινδυνότητας η οποία υπήρχε και μας οδήγησε στην απόφαση άμεσης παρέμβασης με αποκλεισμό της πρόσβασης και κατεπείγουσα άρση της επικινδυνότητας».
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, ενώ χρησιμοποιούνται συρμάτινα δίχτυα και συρματοκιβώτια όπου απαιτείται,  προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διέλευση πεζών και να αποκλειστεί κάθε πιθανή κατάπτωση βράχων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης