Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος (Λοιμωξιολόγος): Θετικές εξελίξεις από εμβόλια και θεραπεία με τα αντισώματα κατά του κορωνοϊού

Γώγος (Λοιμωξιολόγος): Θετικές εξελίξεις από εμβόλια και θεραπεία με τα αντισώματα κατά του κορωνοϊού
Ο κ. Γώγος προέβλεψε ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα αρχίσει να γίνεται στις αρχές του 2021 στις ευαίσθητες ομάδες
«Έχουμε καλά νέα από τα εμβόλια και τη θεραπεία με τα αντισώματα», δήλωσε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ίδιος «έχουμε καλά νέα από τα εμβόλια και τα μονοκλωνικά αντισώματα», συμπληρώνοντας:
«Είναι ένα πολύ καλό θεραπευτικό πρωτόκολλο, δεσμεύει την δράση του ιού στα κύτταρα και επομένως η τοξικότητα μειώνεται».
Σε ερώτηση για το αν είναι διαθέσιμη αυτή η θεραπεία, ο καθηγητής απάντησε πως:
«αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη θεραπεία είναι υπο κλινική μελέτη δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση να χρησιμοποιηθεί. Για την ώρα την λαμβάνουν οι ασθενείς που συμμετέχουν στην μελέτη και ο Trump τα πήρε για ειδικούς λόγους ή ίσως μπήκε και αυτός στην μελέτη.»
«Δεν υπάρχει στην Ελλάδα κάποιο κέντρο που να είναι στην μελέτη. Επειδή όμως η αποτελεσματικότητα του είναι πολύ καλή πιθανότατα να την κλείσουν γρήγορα και να δώσουν την άδεια έγκρισης για τα μονοκλονοικα.», είπε ο ειδικός συνεχίζοντας:
«Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολη η παραγωγή των μονοκλονοικων αντισωμάτων. Δεν μπορούν να διατεθούν πάρα πολλά στην αγορά. Χρειάζεται ειδική διαδικασία για την παραγωγή τους. Είναι και ακριβά.»
«Επομένως η διάθεση τους στο κοινό νομίζω πως θα καθυστερήσει. Υπάρχουν βέβαια και τα υπόλοιπα όωπς η ρεμδεσιβίρη».
Ο κ. Γώγος προέβλεψε ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει να γίνεται στις αρχές του 2021 στις ευαίσθητες ομάδες ενώ για την γενίκευση του εμβολιασμού θα χρειαστούν κάποιοι μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης