Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ): Υπάρχει μια ανησυχία, αυξάνονται οι ΜΕΘ

Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ): Υπάρχει μια ανησυχία, αυξάνονται οι ΜΕΘ
Υπάρχει μια επάρκεια άνω του 30% για ΜΕΘ που είναι για Covid-19, ανέφερε ο Θ. Δημόπουλος
Την ανησυχία του για το αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό που εξέφρασε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλος, σημειώνοντας πως υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζονται 50 κλίνες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από δωρεά της Βουλής.
Ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «βεβαίως υπάρχει μια ανησυχία, αλλά σε αυτή τη φάση, για την Αττική τουλάχιστον, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια επάρκεια άνω του 30% πάλι για ΜΕΘ που είναι για Covid-19.
Δεν μιλάμε γενικά για τις κλίνες ΜΕΘ που είναι πολύ περισσότερες».
Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε πως παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων, όμως ευτυχώς δεν υπάρχει εκθετική αύξηση όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός και ότι θα επιθυμούσε κάμψη του αριθμού των κρουσμάτων «στις επόμενες λίγες εβδομάδες και πριν κρυώσει ο καιρός».
Όπως ανέφερε, όσο χειμωνιάζει οι πολίτες μπαίνουν σε αναγκαστικό συγχρωτισμό,  ενώ υπάρχουν δεδομένα ότι η μετάδοση της νόσου ευοδώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε ξηρό κλίμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης