Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκτεταμένες ζημιές στη Λαμία από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός»

Εκτεταμένες ζημιές στη Λαμία από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός»
O δήμος της Λαμίας και ο δήμος της Μακρακώμης έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μπροστά σε πρωτοφανείς για τη Φθιώτιδα καταστροφές, βρίσκονται πλέον τα συνεργεία των δήμων που καταγράφουν τις ζημιές που άφησε πίσω του ο «Ιανός».
Ήδη ο δήμος της Λαμίας και ο δήμος της Μακρακώμης έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μέχρι στιγμής συνεχίζονται οι παρεμβάσεις με μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων, έτσι ώστε οι κάτοικοι των περιοχών να αποκαταστήσουν κάποιες προσβάσεις, είτε στις εγκαταστάσεις τους, είτε ακόμη και στα σπίτια τους.
Εξάλλου, ανακοινώθηκε επίσημα, ότι τα διδακτήρια του Μουσικού Σχολείου της Λαμίας και του Γυμνασίου Λιανοκλαδίου δεν θα λειτουργήσουν τη Δευθτέρα 21/9, για να αποκατασταθούν οι ζημιές, αλλά θα λειτουργήσουν την Τρίτη κανονικά.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν καταγραφεί ολοσχερώς ορνιθοτροφεία, καθώς σκεπάστηκαν από νερό και χάθηκαν χιλιάδες πτηνά που βρίσκονταν εντός τους.
Εξαφανίστηκαν μελίσσια τα οποία βρίσκονταν σε διάφορα σημεία απ' όπου πέρασαν οι χείμαρροι όταν φούσκωσαν, ενώ σε ό,τι αφορά τις οικοσκευές, το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο χωριό Ζηλευτό.
Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια των τρένων, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να αποκατασταθούν οι ζημιές.
 Στην τελευταία ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναφέρει σοβαρές ζημιές που άφησαν πίσω τους τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, στην είσοδο του τούνελ της Όθρυος από την πλευρά της Φθιώτιδας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γύρω χείμαρροι, μετά την έντονη βροχόπτωση μετέφεραν στην είσοδο των τούνελ χιλιάδες τόνους φερτών υλικών, με συνέπεια να δημιουργηθούν αξεπέραστα προβλήματα σε ό,τι αφορά την σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Δομοκού.
Επειδή ωστόσο εντοπίζονται και άλλες ζημιές, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ενεργοποιήσει λεωφορειακή σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας για να παρακάμπτει με αυτό τον τρόπο όλα τα απροσπέλαστα σημεία των υποδομών.
Οι επιβάτες από Αθήνα φτάνουν μέχρι το Λιανοκλάδι με τρένο, και στη συνέχεια με λεωφορείο πάνε στη Λάρισα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Το αντίστροφο γίνεται για τους επιβάτες που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο χώρο εργάζονται συνεχώς ειδικά συνεργεία, χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της κανονικότητας στην συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης