Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο δρόμο της Βρετανίας η Ολλανδία - Βάζει σε «καραντίνα» όλα τα ελληνικά νησιά

Στο δρόμο της Βρετανίας η Ολλανδία - Βάζει σε «καραντίνα» όλα τα ελληνικά νησιά
Η Βρετανία έχει επιβάλλει καραντίνα σε όσους πολίτες επιστρέφουν από Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο.
Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποθαρρύνοντας τους υπηκόους της από το να τα επισκεφθούν, λόγω της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που κολλούν τον κορωνοϊό κατά τις διακοπές τους σε ελληνικό νησί.
Η οδηγία ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι να επικοινωνούν με τις υγειονομικές Αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (8/9/2020) και η Βρετανία αφαίρεσε επτά ελληνικά νησιά από την «πράσινη» λίστα των αφίξεων προς τη χώρα.
Αυτό σημαίνει ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι αφίξεις στην Αγγλία από τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.
Την ανακοίνωση έκανε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανος υπουργός Μεταφορών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι αρμόδιες βρετανικές υγειονομικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο απο αυτά τα νησιά.
Παράλληλα, το Foreign Office ανανέωσε την ταξιδιωτική σύσταση για Ελλάδα συστήνοντας πλέον αποφυγή όλων πλην των αναγκαίων ταξιδιών σε αυτά τα επτά νησιά. Η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας υποχρεώνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων όποιον ταξιδεύει στη χώρα από οποιοσδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης