Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης (καθ.Γενετικής): Είμαστε σε καλή πορεία, να μην εφησυχάζουμε

tags :
Δερμιτζάκης (καθ.Γενετικής): Είμαστε σε καλή πορεία, να μην εφησυχάζουμε
Οι γονείς να αναλάβουν την ευθύνη αν τα παιδιά τους δεν φορούν μάσκα στο σχολείο είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι σε καλή πορεία όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μ. Δερμιτζάκης, αναφερόμενος στη μείωση των κρουσμάτων κάτω από τα 200.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης είπε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς θα πρέπει να μειωθούν σε μικρό διψήφιο αριθμό, ωστόσο δείχνουν ότι είμαστε σε καλή πορεία.
«Πάμε σε μικρή αποκλιμάκωση, αλλά θα ήθελα να είναι πιο γρήγορη και μεγαλύτερη» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές.
Όπως είπε, θα πρέπει οι γονείς να αναλάβουν την ευθύνη εάν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι να διαχειριστούν τους μαθητές που δε συμμορφώνονται με τους κανόνες.
«Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο του σχολείου αν το παιδί φοράει ή έχει μαζί του μάσκα και οι ευθύνες να αναζητηθούν στο παιδί» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι αναμένεται τη Δευτέρα που θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά να υπάρχουν «κρούσματα» μη συμμόρφωσης.   


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης