Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανησυχεί η άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα – Τα νέα 57, 13 «εισαγόμενα», 18 στην Αττική - Καθολική η χρήση μάσκας από σήμερα 29/7

Ανησυχεί η άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα – Τα νέα 57, 13 «εισαγόμενα», 18 στην Αττική - Καθολική η χρήση μάσκας από σήμερα 29/7
Πιθανή η επέκταση της χρήσης μάσκας και στις εκκλησίες ενόψει του 15Αύγουστου, αλλά και στους ανοιχτούς χώρους
Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από χθες Τετάρτη 29 Ιουλίου σε μια σειρά από κλειστούς χώρους σε μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει την περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφει έξαρση μια και καθημερινά καταγράφονται ολοένα και περισσότερες μολύνσεις, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Η έξαρση αυτή στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι διατυπώνουν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο που υπάρχει, η κατάσταση να ξεφύγει και να αρχίσουν να καταγράφονται καθημερινά εκατοντάδες κρούσματα.
Ο Ιούλιος, ένας εξαιρετικά κρίσιμος μήνας λόγω του ανοίγματος του συνόλου της οικονομίας και του ανοίγματος των συνόρων στους ξένους τουρίστες, κλείνει με πολλά ερωτηματικά για το πώς θα εξελιχθεί η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Και αυτό γιατί το πρόβλημα, δεν είναι όπως αναμενόταν οι τουρίστες, οι οποίοι παραμένουν υπό πλήρη έλεγχο, αλλά οι εγχώριες μολύνσεις, γεγονός που αποδίδεται στην χαλάρωση των πολιτών ως προς την τήρηση των αναγκαίων μέτρων αυτοπροστασίας.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, τα εισαγόμενα κρούσματα ανέρχονται σε 483 και τα εγχώρια κρούσματα σε 491.
Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται πως είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε νέα περιοριστικά μέτρα τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται ο ιός στην χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στις εκκλησίες ιδιαίτερα ενόψει των εορτών του 15Αύγουστου ενώ βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η επέκταση της απαγόρευσης για τα πανηγύρια και τον Αύγουστου.

Που είναι υποχρεωτική από χθες οι μάσκες

Από χθες Τετάρτη 29/7 υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για εργαζόμενους και πολίτες σε:

- ΔΕΚΟ,
- τράπεζες,
- γραφεία εξυπηρέτησης κοινού,
- καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία),
- καταστήματα λιανικής,
- κομμωτήρια και
- κέντρα αισθητικής.
Χαρδαλιάς
Σημειώνεται ότι η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εξίσου στις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.
Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για τους εργαζομένους στα καταστήματα εστίασης ενώ παραμένει ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορεί να κρατηθούν αποστάσεις.
Κατά την χθεσινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση «να τηρούν όλοι πιστά τους νέους κανόνες για τη χρήση μάσκας οι οποίοι έχουν στόχο την προστασία όλων μας».
 Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η αυστηροποίηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας δεν γίνεται για τιμωρητικούς λόγους, γίνεται για το συνολικό συλλογικό προληπτικά καλό.
«Γιατί ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλες τις οδηγίες των ειδικών, ανάμεσα στις οδηγίες και η χρήση μάσκας με την οποία θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε.
Για την εφαρμογή των ανωτέρω θα γίνονται και θα συνεχίζονται οι έλεγχοι για να διασφαλίσουμε ότι τόσο αυτά όσο και τα υπόλοιπα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας τηρούνται», τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς, ο οποίος υποστήριξε ότι «παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας είναι καλύτερη από άλλες χώρες της Ευρώπης», επισημαίνοντας ότι ο δείκτης Rt είναι στο 0,4 (αριθμός αναπαραγωγής του ιού), όταν το ανώτατο όριο για τον έλεγχο της επιδημίας είναι 1.

Λινού (καθηγήτρια Επιδημιολογίας): Σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για 1.000 κρούσματα εάν δεν πάρουμε μέτρα

Σαφή προειδοποίηση ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα, σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για 1.000 κρούσματα απηύθυνε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθηνά Λινού.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Λινού επανέλαβε πως η ανησυχία των επιστημόνων επικεντρώνεται στην εξάπλωση του κορωνοϊού στα αστικά κέντρα και ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ αναφέρθηκε και στη διασπορά του ιού σε όλη σχεδόν την χώρα.
Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη πως με τα μέτρα που ελήφθησαν, τα κρούσματα θα περιοριστούν ενώ κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους, υποστηρίζοντας πως είναι αναγκαίο να επεκταθεί η χρήση μάσκας και σε δημόσιους χώρους.

Τσακρής (καθηγητής Μικροβιολογίας): Βιώνουμε ένα rebound του πρώτου επιδημιολογικού κύματος

Τη θέση ότι «αυτή τη στιγμή βιώνουμε ένα rebound του πρώτου επιδημιολογικού κύματος» διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Τσακρής είπε πως «υπάρχει μια αυξητική τάση κρουσμάτων» το τελευταίο διάστημα και για αυτό πρότεινε αφενός την οικειοθελή χρήση μάσκας και αφετέρου τον ενδελεχή εργαστηριακό έλεγχο «για να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα της εξάπλωσης της πανδημίας στις γεωγραφικές περιοχές».
«Τα δεδομένα δείχνουν τη σημασία των δύο αυτών μέτρων στον έλεγχο της πανδημίας, χωρίς να προκαλούν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις» είπε ο κ.Τσακρής.
Ερωτηθείς σχετικά με την χρήση μάσκας στις εκκλησίες ο κ.Τσακρής υποστήριξε ότι «υπήρχε μια τέτοια σκέψη», τονίζοντας ωστόσο ότι εκεί που χρειάζεται προσοχή είναι «σε γάμους και βαφτίσια ώστε να μην προκύψουν πιθανές εστίες υπερμετάδοσης».
Ο κ.Τσακρής επεσήμανε ότι «θα πρέπει να ελέγχονται τόσο οι συμπτωματικοί, όσο και οι ασυμπτωματικοί, όπως και ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται πιο συστηματικά και οργανωμένα το επόμενο χρονικό διάστημα», τονίζοντας ότι «πρέπει με τους μικρότερους κλυδωνισμούς στην οικονομία, να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία».
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την εργαστηριακή επιτήρηση των αναπνευστικών λοιμώξεων και της γρίπης από το φθινόπωρο» είπε ο κ.Τσακρής.

Παγώνη (πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών): Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους εάν αυξηθούν τα κρούσματα

Τη θέση ότι εάν αυξηθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού, τότε είναι πιθανό η χρήση μάσκας να καταστεί υποχρεωτική ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους διατύπωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη
«Η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους εάν αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη, η οποία έθεσε και θέμα επάρκειας των μασκών, ειδικά αν καταστεί υποχρεωτική η χρήση της ακόμα και στα σχολεία.
«Στα σχολεία το δύσκολο δεν είναι να τη φοράνε οι μαθητές, αλλά  ότι θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές, γιατί όταν μιλάς, υγροποιούνται και αυτές θα πρέπει να αλλάζουν.
Θα πρέπει να υπάρχει δηλαδή μεγάλη ποσότητα από μάσκες για να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε» είπε η κα.Παγώνη, τονίζοντας ότι ακόμα και τώρα στα νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις.
«Ειδοποιούνται οι υγειονομικές περιφέρειες και προμηθευόμαστε.
Με τα δεδομένα που έχουμε ο κάθε γιατρός στα νοσοκομεία παίρνει μια μάσκα κάθε πρωί.
Γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν και να μπορούμε να πάρουμε 2 και 3 μάσκες σε κάθε εφημερία που είμαστε για 24 ώρες» τόνισε η κα.Παγώνη, η οποία τόνισε ότι τη μεγαλύτερη ανησυχία στους επιστήμονες προκαλούν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, καθώς όπως είπε, ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 80-100 άτομα, σημειώνοντας ότι στην Ισπανία και στην Ιταλία λόγω των ασυμπτωματικών ασθενών τα 50 κρούσματα έφταναν τα 150 μέσα σε μια ημέρα.
Αναφορικά με τα 52 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες στη χώρα μας, η κα.Παγώνη επισήμανε ότι οφείλονται στη χαλάρωση των μέτρων.
«Ήδη είχαμε χαλαρώσει όλο αυτόν τον καιρό, έχουν γίνει πολλά πάρτυ και πανηγύρια.
Κι αυτά τα κρούσματα δεν είναι χθεσινά, είναι αποτέλεσμα του τι έγινε πριν 15 μέρες, απλώς τώρα εμφανίζονται ότι είναι θετικά.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιστήμονες έλεγαν ότι η νεολαία δε μεταδίδει και δε νοσεί τόσο εύκολα.
Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δε σημαίνει ότι ο νέος δε θα νοσήσει.
Άλλωστε, ήδη έχουν νοσήσει αρκετοί νέοι και αν δείτε μελέτες από το εξωτερικό σε χώρες με μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, θα διαπιστώσετε ότι αρκετοί νέοι νόσησαν.
Απλώς είχαν συμπτώματα, τα οποία ήταν πολύ πιο ήπια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μεταδίδουν» είπε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων έχει κατέβει, γιατί οι μεγάλοι άνθρωποι που έχουν προβλήματα και είναι υψηλού κινδύνου μένουν στα σπίτια τους και αυτοί που νοσούν είναι οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι κυκλοφορούν.  
Η ίδια πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού lockdown, ακόμα και αν η χώρα εισέλθει σε δεύτερο κύμα.
 

Χαρδαλιάς: Πρέπει να αναστείλουμε τα πανηγύρια, δεν θα πάμε σε γενικευμένο lockdown

Στην χθεσινή συνέντευξη του ο κ.Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.
Όπως τόνισε είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις ενώ ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429.
Όπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική και 66 στη Θεσσαλονίκη.
Ερωτηθείς, αν υπάρχει περίπτωση επέκτασης του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στις εκκλησίες, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών τηρούν όλους τους κανόνες».
«Οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση συγκεκριμένα δεδομένα.
Όταν χρειαστεί να πάρουμε αποφάσεις, σημαίνει ότι έχουμε εξαντληθεί κάθε άλλο μέσο.
Δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα που δεν ξέρουμε ακριβώς πού βρίσκεται.
Αυτά είναι στοιχεία που όμως καταστρέφονται» τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς, υποστηρίζονας ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για μάσκα την επόμενη εβδομάδα «ειδικά στα μέσα μεταφοράς».
Όσον αφορά τα πρόστιμα είπε ότι «ισχύουν τα 150 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας».
Για τα πανηγύρια, ο κ. Χαρδαλιάς, είπε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να συνειδητοποιήσουμε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν μπορεί να είναι ίδιο με το προηγούμενο.
«Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αναστείλουμε τα πανηγύρια.
Είναι ώρα που καθένας από μας πρέπει να κάνει μικρές θυσίες» υποστήριξε ο κ.Χαρδαλιάς.
Επιπλέον, ο κ.Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί γενικό lockdown ενώ είμαστε μακριά και από επιβολή τοπικού lockdown.
«Θα ακολουθήσουν πολλά βήματα, αν χρειαστεί, προτού φτάσουμε σε ένα τοπικό lockdown.
Είμαστε μακριά ακόμη» είπε ο κ.Χαρδαλιάς.

Ο αλγόριθμος EVA είναι το «όπλο» μας για να εντοπίζουμε τα εισαγόμενα κρούσματα

Σε μια σημαντική αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα και να τα περιορίσει, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση για τον covid-19.
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στον αλγόριθμο με την κωδική ονομασία EVA. Πρόκειται για έναν σύνθετο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από δυο Έλληνες και δυο ξένους επιστήμονες.
Πρόκειται για τους κυρίους Κίμων Δρακόπουλο, Γιάννη Βλαχογιάννη, Vishal Gupta και Hamsa Bastani.
Ο αλγόριθμος EVA ο οποίος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, συνδυάζει τα δεδομένα από τα τεστ που γίνονται στις πύλες εισόδου αλλά και τα δεδομένα από την φόρμα που συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες 24 ώρες πριν από την άφιξή τους στη χώρα μας.
Έτσι δημιουργείται ένα προφίλ για κάθε επισκέπτη.
Με χιλιάδες επισκέπτες να φθάνουν στα σημεία εισόδου της χώρας, η Ελλάδα δεν μπορεί να δοκιμάσει όλους όσους εισέρχονται και ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
Με τον αλγόριθμο EVA οι υγειονομικές αρχές εστιάζουν σε ποιους θα γίνουν τα τεστ, ενισχύοντας την δημόσια υγεία και ασφάλεια.Όπως είπε και ο κ. Χαρδαλιάς αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα όσον αφορά την Ισπανία, λόγω αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων εκεί και για το λόγο αυτό έχουν αυξηθεί τα τεστ από επισκέπτες που προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα.

Επίβεβαιώθηκαν 57 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος - Στους 203 οι νεκροί
 
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ άθροισε 57 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοΐού στην Ελλάδα χθες Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, «εισαγόμενα», και τα 18 στην Αττική.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες.
Τα 1.212 (28%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.157 (49,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα είναι υπό διερεύνηση.
Στους 8 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών.
2 (25%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα.
66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και χθες έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας 203 συμπολίτες μας.

Τα 57 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις εξής περιοχές

-  δέκα (10)  κρούσματα  κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-  τρία (3)  εισαγόμενα κρούσματα,  που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
-  δεκαοκτώ (18) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
-  έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
-  επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
-  δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,
-  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
-  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
-  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς,
-  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας,  
-  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου,
-  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.


Image
Image

Ποιες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν

Παρατείνεται η ισχύς της κοινής απόφασης των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της χώρας.
Σύμφωνα με την απόφαση, όσες επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν μέχρι και τις 26 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid -19 δεν θα λειτουργήσουν έως και την 31η Αυγούστου 2020.
 
Πρόκειται για τις ακόλουθες δραστηριότητες:

1. Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση:
α) τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10) και
β) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11),
γ) τις υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.13),
δ) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.14) και
ε) τις υπηρεσίες που παρέχονται σε εγκαταστάσεις ορφανοτροφείων [ΚΑΔ 8810].
2. Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού (ΚΑΔ 92.00.11.00).
3. Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης (ΚΑΔ 92.00.11.02).
4. Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού η φαγητού) (ΚΑΔ 93.29.19.04).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης