Κοινωνία

Σέρρες και Ξάνθη στο επίκεντρο της κακοκαιρίας - Καταστράφηκαν σοδιές από το χαλάζι και τις πλημμύρες

Σέρρες και Ξάνθη στο επίκεντρο της κακοκαιρίας - Καταστράφηκαν σοδιές από το χαλάζι και τις πλημμύρες
Το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών
Ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα σήμερα και αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις  της Μετεωρολογικής υπηρεσίας.
H κακοκαιρία άρχισε ήδη να χτυπά τον Έβρο με τις Σέρρες και την Ξάνθη να αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα.
Το ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στην πόλη των Σερρών υπερχείλισε και ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες ζημιές και πλημμύρες σε περιοχές της πόλης.
Μπορεί στην πόλη των Σερρών η βροχή να μη δικαιολογεί το μέγεθος της καταστροφής, ωστόσο δεν είναι αυτός ο λόγος. Ο λόγος είναι η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στην κοινότητα της Ορεινής, απ’ όπου και κατέβηκε όλο αυτό το νερό.
Στην Ξάνθη, ισχυρή χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση έπληξαν την πόλη προκαλώντας τεραστιες καταστροφές στις καλλιέργειες.
Το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών, ενώ η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τις καταιγίδες που έπληξαν από την αρχή του μήνα την Ξάνθη επιτείνουν το πρόβλημα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ξάνθη αλλά και τη Θράκη ευρύτερα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης