Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κρανίδι - Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει λόγος πανικού

Καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κρανίδι - Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει λόγος πανικού
Στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι εντοπίστηκαν 150 κρούσματα
Σε καραντίνα μπαίνει η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι καθώς εντοπίστηκαν 150 κρούσματα κορωνοϊού.Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη δομή εντοπίστηκαν 150 κρούσματα σε σύνολο 497 δειγμάτων.
Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μία εργαζομένη και ένα στέλεχος της δομής, ενώ όλοι είναι ασυμπτωματικοί.
Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και του υγειονομικού εξοπλισμού.
Σε ολόκληρο το δήμο θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών για 14 ημέρες.
Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν για τις επόμενες 14 ημέρες.
Επίσης, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κάνουν χρήση μόνο δυο κωδικών με SMS για τις μετακινήσεις τους και συγκεκριμένα:
1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
O κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και τον γ.γ. υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη.
«Τηρήθηκε το πρωτοκολλο από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.
«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εδώ προκειμένου να εξετάσουμε τα μέτρα που θα παρθούν για την περιοχή», πρόσθεσε.
«Δεν υπαρχει λόγος πανικού.
Χρειάζεται νηφαλιότητα», επισήμανε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη εκτάκτως στο Κρανίδι, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και από κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης