Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναστέλλεται από αύριο 20/3 η μεταμεσονύκτια λειτουργία μετρό και τραμ

Αναστέλλεται από αύριο 20/3 η μεταμεσονύκτια λειτουργία μετρό και τραμ
Λόγω της μεγάλης πτώσης της επιβατικής κίνησης
Αναστέλλεται από αύριο Παρασκευή 20/3 η μεταμεσονύκτια λειτουργία του μετρό (γραμμές 2 & 3) και του τραμ λόγω της μεγάλης πτώσης της επιβατικής κίνησης.
Παράλληλα ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως για το ίδιο λόγο αποφάσισε τη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Είναι χαρακτηριστικό πως η επιβατική κίνηση στα μέσα μεταφοράς έχει μειωθεί κατά 70% τις τελευταίες ημέρες.
Έτσι, τα δρομολόγια του μετρό και του τραμ από αύριο Παρασκευή 20/3 και μέχρι νεοτέρας, σταματούν τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια τους (λειτουργούσαν Παρασκευή και Σάββατο έως 02.30) δεδομένο ότι μαγαζιά εστίασης, μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.λπ. είναι πλέον κλειστά.
Επιπλέον, ο ΟΑΣΑ προχωρά και στην μείωση της συχνότητας των δρομολογίων στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Σε ό,τι αφορά τις γραμμές 2 & 3 του μετρό, τα δρομολόγια θα εκτελούνται από την έναρξη της βάρδιας έως τις 06.30 το πρωί ανά 10 λεπτά, από 06.30 έως 22.00 ανά 7 λεπτά και από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας ο χρόνος διέλευσης των συρμών θα είναι στα 10 λεπτά.
Οι συχνότητες των δρομολογίων στη γραμμή 1 του μετρό (ΗΣΑΠ) θα είναι από τις 05.30 έως τις 22.00 ανά 7,5 λεπτά και από τις 22.30 έως τη λήξη της βάρδιας η κυκλοφορία των συρμών θα κυμαίνεται από 11,5 λεπτά έως 15 λεπτά.
Τα δρομολόγια του τραμ (σημειωτέον διεξάγονται μόνο στη Γραμμή 5 -Πλάτωνας- από τη στάση Ασκληπιείο Βούλας έως τη στάση Κασομούλη) θα πραγματοποιούνται κάθε 11 λεπτά από τις 05.30 έως και 21.00 και από 21.00 έως λήξη βάρδιας κάθε 12 λεπτά.
Ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ έχουν μειωθεί αισθητά καθώς έχει τεθεί σε λειτουργία το θερινό ωράριο.
Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης