Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των Χριστουγέννων

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των Χριστουγέννων
Σε ισχύ από σήμερα 24/12 τα περιοριστικά μέτρα για την κίνηση των φορτηγών
Σε ισχύ βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας ενόψει της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων.
Τα μέτρα προβλέπουν την εντατικοποίηση των ελέγχων για παραβάσεις που ευθύνονται για σοβαρά τροχαία ατυχήματα και κυρίως για χρήση αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητών τηλεφώνων την ώρα της οδήγησης.
Επιπλέον, προβλέπεται ενίσχυση των υπηρεσιών της Τροχαίας και από άλλες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, με περιπολικά, αλλά και με συμβατικά αυτοκίνητα, προκειμένου να αυξηθούν οι έλεγχοι αλκοτέστ και η παρακολούθηση της κυκλοφορίας με ραντάρ, ιδιαίτερα στους αυτοκινητοδρόμους, ενώ θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων.
Στο πλαίσιο των μέτρων προβλέπεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 1,5 τόνων, στα εθνικά δίκτυα.
Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, από τις 16:00 έως τις 21:00 και αύριο Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, από τις 16:00 έως τις 21:00, όπως και το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, από τις 8:00 έως τις 13:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στα ρεύματα εξόδου.
Περιοριστικά μέτρα στην κίνηση των φορτηγών θα υπάρξει στα ρεύματα εισόδου των πόλεων την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης