Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις εξαπάτησης ή απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Μακεδονίας

Εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις εξαπάτησης ή απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Μακεδονίας
Στην κατοχή του συλληφθέντα  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα
Στην εξιχνίαση εννέα περιπτώσεων εξαπάτησης ή απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, με συνολική λεία ύψους περίπου 20.000 ευρώ, προχώρησε η αστυνομία.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού, ενώ αναζητεί  προς ταυτοποίηση στοιχείων, ακόμη 3 άτομα, φερόμενα ως μέλη εγκληματικής ομάδας.
Σε τρεις περιπτώσεις οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν διάφορα ποσά, με το πρόσχημα του τραυματισμού ή της έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενών των ηλικιωμένων.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τα τμήματα Δράμας, Νάουσας και Πέλλας, εξιχνίασαν 9 περιπτώσεις απάτης στο διάστημα από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 13 Δεκεμβρίου του 2019, από τις οποίες τρεις τελετεσμένες και έξι σε απόπειρα, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων γυναικών, ηλικίας έως και 88 ετών, σε περιοχές της Δράμας, της Νάουσας, των Γιαννιτσών και της Πτολεμαΐδας.
Η αρχή έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών Πτολεμαΐδας στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στο Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης.
Μετά από ενδελεχή έρευνα, συνελήφθη ο 34χρονος αλλοδαπός, που είναι μέλος της ομάδας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας για την τέλεση απατών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.
Από τα 9 συνολικά άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν τα μέλη της ομάδας, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τελικά κατάφεραν και απέσπασαν από τρεις ηλικιωμένους χρηματικά ποσά των 1.950 ευρώ, 5.000 ευρώ και 13.000 ευρώ, στις περιοχές της Δράμας, της Νάουσας και των Γιαννιτσών αντίστοιχα.
Ακόμη, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ανεπιτυχώς  με τον ίδιο τρόπο στην περιοχή της Πτολεμαΐδας και της Νάουσας, ακόμη έξι άτομα.
Στην κατοχή του συλληφθέντα  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 850 ευρώ και των 100 λέβα και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο 34χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης